An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Børs og finans

Seadrill kan stå overfor verdens mest kompliserte gjeldsrestrukturering

- Superkomplisert, sier analytiker.

John Fredriksen. Foto: Eivind Yggeseth/Finansavisen.

John Fredriksen. Foto: Eivind Yggeseth/Finansavisen.

Artikkel av: Eline Hvamstad
25. februar 2016 - 08.19

Aksjenalytiker Lukas Daul i meglerhuset ABG Sundal Collier er en av dem som følger selskapet tettest. Han tror det blir en stor jobb for Seadrill og hovedeier John Fredriksen å finne en løsning på gjelden, skriver DN.

– Er dette den mest kompliserte restruktureringen du har sett, spør avisen?

– Det er superkomplisert. Det korte svaret er ja, sier Daul.

Det første viktige forfallet skjer i 2. kvartal neste år, når en bankfasilitet Seadrill har garantert for i sitt deleide selskapet North Atlantic Drilling forfaller.

– Du kan ikke vente til siste liten, sier Daul, som er overbevist om at Seadrill nå jobber for fullt med å finne en løsning.

– Det er jo flere enn 50 banker som er långivere til Seadrill. Alle må være involvert i løsningen. Sånne ting tar ting. Du bruker sikkert flere måneder bare på å få det godkjent i forskjellige kredittkomiteer, sier han.

Analytikeren peker på at i tillegg til at riggene i seg selv er organisert i hvert sitt selskap, er det krysseierskap mellom en rekke ulike selskaper i Seadrill-systemet.