Børs og finans

Anbefaler Tomra-salg før tallslipp

Meglerhus tror Tomra, som slipper tall i kommende uke, skal falle på Oslo Børs.

Artikkel av: Øystein Byberg
17. februar 2017 - 08.41

Tomra legger frem tall for 4. kvartal neste torsdag. Her har DNB Markets' estimater inntil nylig ligget lavere enn konsensus. Frem mot rapporteringen har konsensus imidlertid kommet ned mot meglerhusets forventninger og differansen er nå redusert. I mellomtiden har kursen steget rundt 5 prosent den siste måneden.

«Kombinasjonen av verdsettelsesmultipler på et historisk høyt nivå og forventninger om en noe lavere inntjening de neste årene, etter et rekordnivå i 2016, gjør at vi har en salgsanbefaling med et kursmål på 80 kroner pr aksje», skriver meglerhuset.

Kursen stengte torsdag på 91,50 kroner pr aksje.