Børs og finans

Anbefaler ti aksjer

aksje kvinner analytiker megler.jpg

aksje kvinner analytiker megler.jpg

Artikkel av: Stian Jacobsen
17. februar 2017 - 12.46

Fredag 17. februar er det syv nye aksjer i Norden Topp 10 fra Investtech.

Dermed består listen av fem svenske, to norske og tre danske. I denne runden er ingen finske aksjer representert.

Ukens norske aksjer er Entra og Axactor.

1.   Africa Oil Corp.(AOI.ST) - 16. feb 2017. Siste sluttkurs: 17.02 (-0.15)

Africa Oil Corp. ligger i en stigende trend og fortsatt positiv utvikling innenfor denne indikeres. Aksjen ga kjøpssignal fra en rektangelformasjon ved bruddet opp gjennom motstanden ved 16.92 kroner. Videre oppgang til 22.09 kroner eller mer er signalisert. Aksjen har støtte ved ca 16.00 kroner og motstand ved ca 19.00 kroner. Volumtopper og volumbunner korresponderer godt med topper og bunner i kursen. Dette styrker trendbildet. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt.

2.   Atlas Copco A(ATCOA.ST) - 16. feb 2017. Siste sluttkurs: 293.8 (-1)

Atlas Copco A ligger i en stigende trend og videre oppgang innenfor denne indikeres. Ved reaksjoner tilbake er det støtte mot gulvet i trendkanalen. Aksjen ga også kjøpssignal fra en rektangelformasjon ved bruddet opp gjennom motstanden ved 290 kroner. Videre oppgang til 303 kroner eller mer er signalisert. Aksjen har marginalt brutt opp gjennom motstanden ved ca 290 kroner. Etablert brudd vil indikere videre oppgang. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt.

3.   Trelleborg Treasury AB(TRELB.ST) - 16. feb 2017. Siste sluttkurs: 181.6 (-0.3)

Trelleborg Treasury AB ligger i en stigende trend og videre oppgang innenfor denne indikeres. Ved reaksjoner tilbake er det støtte mot gulvet i trendkanalen. Kursen har steget kraftig etter kjøpssignal fra en rektangelformasjon ved bruddet opp gjennom motstanden ved 159 kroner. Objektivet ved 177 kroner er nå tatt ut, men formasjonen signaliserer fortsatt utvikling i samme retning. Aksjen har brutt opp gjennom motstanden ved ca 178 kroner. Videre oppgang er dermed signalisert, og det er nå støtte ved 178 kroner ved reaksjoner tilbake. Positiv volumbalanse, dvs høy omsetning på dager med oppgang og lav omsetning på dager med nedgang, styrker aksjen på kort sikt. RSI-kurven viser en stigende trend, noe som understøtter det positive trendbildet. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt.

4.   Entra ASA(ENTRA.OL) - 16. feb 2017. Siste sluttkurs: 92 (-0.25)

Entra ASA ligger i en stigende trend og fortsatt positiv utvikling innenfor denne indikeres. Aksjen har brutt opp gjennom motstanden ved ca 90.00 kroner. Videre oppgang er dermed signalisert, og det er nå støtte ved 90.00 kroner ved reaksjoner tilbake. Positiv volumbalanse, dvs høy omsetning på dager med oppgang og lav omsetning på dager med nedgang, styrker aksjen på kort sikt. RSI er overkjøpt. Aksjen kan likevel gjerne stige videre, og vi bør se en nedgang i RSI-kurven før dette brukes som et salgssignal. RSI-kurven viser en stigende trend, noe som understøtter det positive trendbildet. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt.

5.   Swedbank A(SWEDA.ST) - 16. feb 2017. Siste sluttkurs: 231.1 (1.4)

Swedbank A ligger i en stigende trend og videre oppgang innenfor denne indikeres. Ved reaksjoner tilbake er det støtte mot gulvet i trendkanalen. Aksjen har brutt opp gjennom motstanden ved ca 228 kroner. Videre oppgang er dermed signalisert, og det er nå støtte ved 228 kroner ved reaksjoner tilbake. RSI er overkjøpt. Aksjen kan likevel gjerne stige videre, og vi bør se en nedgang i RSI-kurven før dette brukes som et salgssignal. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt.

6.   Jyske Bank(JYSK.CO) - 16. feb 2017. Siste sluttkurs: 378.2 (-3.2)

Jyske Bank har brutt opp gjennom taket på den stigende trendkanalen, og signaliserer med dette enda sterkere stigningstakt. Den positive utviklingen åpner imidlertid for kortsiktige korreksjoner tilbake fra dagens nivå. Aksjen ga også kjøpssignal fra en omvendt-hode-og-skuldre-formasjon ved bruddet opp gjennom motstanden ved 350 kroner. Videre oppgang til 478 kroner eller mer er signalisert. Aksjen har støtte ved ca 338 kroner. Positiv volumbalanse, dvs høy omsetning på dager med oppgang og lav omsetning på dager med nedgang, styrker aksjen på kort sikt. RSI er overkjøpt. Aksjen kan likevel gjerne stige videre, og vi bør se en nedgang i RSI-kurven før dette anses å svekke aksjen.Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt.

7.   Axactor AB(AXA.OL) - 16. feb 2017. Siste sluttkurs: 2.71 (0.01)

Axactor AB ligger i en stigende trend og fortsatt positiv utvikling innenfor denne indikeres. Aksjen ga også kjøpssignal fra en rektangelformasjon ved bruddet opp gjennom motstanden ved 2.40 kroner. Videre oppgang til 3.25 kroner eller mer er signalisert. Aksjen nærmer seg motstanden ved ca 3.10 kroner, noe som kan gi en reaksjon ned. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt.

8.   Holmen B(HOLMB.ST) - 16. feb 2017. Siste sluttkurs: 344 (-2.1)

Holmen B ligger i en stigende trend og fortsatt positiv utvikling innenfor denne indikeres. Aksjen har tatt ut objektivet ved 345 kroner etter brudd på en rektangelformasjon. Kursen har nå falt noe tilbake, men formasjonen indikerer videre oppgang. Aksjen har støtte ved ca 300 kroner. Volumbalansen er positiv og styrker aksjen på kort sikt. RSI er overkjøpt. Aksjen kan likevel gjerne stige videre, og vi bør se en nedgang i RSI-kurven før dette brukes som et salgssignal. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt.

9.   ISS A/S(ISS.CO) - 16. feb 2017. Siste sluttkurs: 253.1 (-1.6)

ISS A/S ligger i en stigende trend og videre oppgang innenfor denne indikeres. Ved reaksjoner tilbake er det støtte mot gulvet i trendkanalen. Aksjen beveger seg i en rektangelformasjon mellom støtte på 229 kroner og motstand på 280 kroner. Etablert brudd på et av disse nivåene vil signalisere videre retning. Aksjen har støtte ved ca 240 kroner og motstand ved ca 265 kroner. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt.

10.   D/S Norden(DNORD.CO) - 16. feb 2017. Siste sluttkurs: 129.9 (-0.3)

D/S Norden ligger i en stigende trend og fortsatt positiv utvikling innenfor denne indikeres. Aksjen ga kjøpssignal fra en rektangelformasjon ved bruddet opp gjennom motstanden ved 112 kroner. Videre oppgang til 134 kroner eller mer er signalisert. Aksjen har støtte ved ca 116 kroner. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt.