Børs og finans

Idex-sjefen: - En strategisk milepæl

Idex sin nye elektroniske brikke er et resultat av et intensivt investeringsprogram.

Hemant Mardia. Foto: Iván Kverme/Finansavisen.

Hemant Mardia. Foto: Iván Kverme/Finansavisen.

Artikkel av: John Inge Seljehaug
17. februar 2017 - 09.43

I en børsmelding fredag opplyser Idex at det nå har ferdigutviklet neste generasjon av Asic-sensoren. Sensoren er grunnlaget for en rekke nye flaggskip-produkter og løsninger, som selskapet vil lansere i 2017 og tiden fremover.

Idex har inngått samarbeid med TSMC som skal stå for produksjonen, som blant annet er kjent for å ha kunder som Apple, Qualcomm og Mediatek.

Idex opplyser videre at den nye Asic-sensoren allerede har blitt installert i nye produkter med fingeravtrykk-sensorer, og er klar for produktprøver i andre kvartal av 2017, før påfølgende masseproduksjon er planlagt å starte like etterpå.

- Asic har det minste fotavtrykket av noen chip som vi har innført, samtidig som den leverer en imponerende kombinasjon av forbedret ytelse og redusert strømforbruk. Den er også designet til å være fleksibel på tvers av flere produktapplikasjoner og markedssegmenter. Det lave strømforbruket gjør den ideelt for kontaktløse kortapplikasjoner, som er et stort satsingsområde for Idex, sier Hemant Mardia, administrerende direktør i Idex.

 - Den suksessfulle tiden etter ferdigstillelse av Asic er en betydelig strategisk milepæl for Idex og er et resultat av et intensivt investeringsprogram, sier Mardia.