Børs og finans

Norwegian-analytiker: - Selg

DNB Markets nedgraderer fredag sin anbefaling på Norwegianaksjen fra hold til salg.

Bjørn Kjos - Foto: Finansavisen

Bjørn Kjos - Foto: Finansavisen

Artikkel av: John Inge Seljehaug
17. februar 2017 - 13.29

På en tung dag hvor Oslo Børs er preget av bred nedgang, fortsetter også kursen til Norwegian Air Shuttle å falle. Dette kommer i kjølvannet av selskapets siste kvartalsrapport.

- Hovedproblemet med Norwegian er at vi ikke før i 2019 vil få vite hvor bra eller dårlig den voldsomme satsningen de nå gjør på langdistanse, og for så vidt også veksten innenfor kortdistanse, faktisk blir, sier Rasch-Olsen.

Rasch-Olsen sier til TDN Finans at Norwegian-aksjen har vært et vekst-case hvor man har ventet på en normalisering, som nå ikke ser ut til å inntreffe på en stund.

- Nå er det plutselig slik at denne veksten skal koste dem litt på enhetskostnader. Da blir man sittende litt i villrede og spørre seg om hvor normalisert avkastning og margin egentlig er for selskapet, sier Rasch-Olsen.

DNB Markets nedgraderer fredag sin anbefaling på Norwegianaksjen til salg fra hold, og kutter kursmålet fra 275 til 210 kroner. Ellers har ABG Sundal Collier på sin side kuttet kursmålet til 200 kroner fra 240, mens Morgan Stanley gjentar kursmål på 210 kroner, ifølge Bloomberg Data.

Norwegian-aksjen faller 4,9 prosent til 250,3 kroner fredag, og har falt 12 prosent fra sluttkurs onsdag.