Børs og finans

Sharif dømt til ni måneders fengsel

Tommy Sharif er i Nedre Romerike tingrett dømt til ni måneders fengsel og en bot på 200.000 kroner for skatteunndragelser og regnskapsrot.

Tommy Sharif - Foto: Scanpix

Tommy Sharif - Foto: Scanpix

Artikkel av: NTB
17. februar 2017 - 10.51

Saken gjelder ifølge Dagbladet skatteunndragelse på 1,5 millioner kroner og regnskapsrot. Saken gikk som en tilståelsessak, og Sharif erkjente straffskyld for alt han var tiltalt for.

Politiet frafalt imidlertid flere av de mest alvorlige tiltalepunktene. Politiadvokat Charlotte Visdal Benneches påstand var ti måneder i fengsel og en bot på 250.000 kroner.

Den 40 år gamle dekkjendisen fortalte at han ikke ønsket en rettssak med "masse vitner og dokumenter", og at han ønsker å bli ferdig med saken.

– Jeg erkjenner det som er gjort og legger meg helt flat. Jeg sier "ja" til alt, bare jeg blir ferdig med saken, sa han ifølge Nettavisen.

Sharif ble pågrepet av politiet i juni i 2015 etter at de ni selskapene hans ble slått konkurs. Ifølge bostyrer Christian Lundin, som anmeldte Sharif for mulige straffbare forhold, skyldte han på det tidspunktet 94,5 millioner kroner.