An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Børs og finans

Anbefaler disse 10 aksjene

Fire svenske, to norske, en dansk og tre finske aksjer anbefales.

AP Photo

AP Photo

Artikkel av: Øystein Byberg
19. mai 2017 - 11.11
An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.

Fredag 19. mai er det fire nye aksjer i Investtechs portefølje Norden Topp 10, som nå består av fire svenske, to norske, en dansk og tre finske aksjer. 
Investtech har rangert de nordiske aksjene ut i fra sine tekniske analyser på mellomlang sikt. Dette gjøres av Investtechs matematiske algoritmer, som blant annet identifiserer aksjens trender, støtte og motstand, formasjoner og volumutvikling.

Kun aksjer med en omsetning på over 1 million euro i snitt per dag siste måneden er med.

1. A.P. Møller - Mærsk B(MAERSKB.CO) - 18. mai 2017. Siste sluttkurs: 12340 (-10)

A.P. Møller - Mærsk B ligger i en stigende trend og fortsatt positiv utvikling innenfor denne indikeres. Aksjen ga kjøpssignal fra en rektangelformasjon ved bruddet opp gjennom motstanden ved 12215 kroner. Videre oppgang til 13424 kroner eller mer er signalisert. Aksjen har brutt opp gjennom motstanden ved ca 12000 kroner. Videre oppgang er dermed signalisert, og det er nå støtte ved 12000 kroner ved reaksjoner tilbake. Volumbalansen er positiv og styrker aksjen på kort sikt. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt.

2. Dometic Group AB (PUBL)(DOM.ST) - 18. mai 2017. Siste sluttkurs: 68 (-1.35)

Dometic Group AB (PUBL) ligger i en stigende trend og videre oppgang innenfor denne indikeres. Aksjen beveger seg i en rektangelformasjon mellom støtte på 61.31 kroner og motstand på 71.56 kroner. Etablert brudd på et av disse nivåene vil signalisere videre retning. Aksjen tester støtten ved ca 67.30 kroner, noe som kan gi en reaksjon opp. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt.

3. Nibe Industrier B(NIBEB.ST) - 18. mai 2017. Siste sluttkurs: 81.15 (-1.25)

En tilnærmet horisontal trend er brutt opp. En fortsatt sterk utvikling indikeres, og Nibe Industrier B har nå støtte ved eventuelle reaksjoner ned mot trendlinjene. Aksjen har tatt ut objektivet ved 87.47 kroner etter brudd på en rektangelformasjon. Kursen har nå falt noe tilbake, men formasjonen indikerer videre oppgang. Aksjen har støtte ved ca 73.00 kroner. Positiv volumbalanse, dvs høy omsetning på dager med oppgang og lav omsetning på dager med nedgang, styrker aksjen på kort sikt. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt.

4. Technopolis(TPS1V.HEX) - 18. mai 2017. Siste sluttkurs: 3.21 (-0.02)

Technopolis har brutt opp gjennom taket på den stigende trendkanalen, og signaliserer med dette enda sterkere stigningstakt. Den positive utviklingen åpner imidlertid for kortsiktige korreksjoner tilbake fra dagens nivå. Aksjen beveger seg i en rektangelformasjon mellom støtte på 2.92 euro og motstand på 3.60 euro. Etablert brudd på et av disse nivåene vil signalisere videre retning. Aksjen tester støtten ved ca 3.19 euro, noe som kan gi en reaksjon opp. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt.

5. Borregaard ASA(BRG.OL) - 18. mai 2017. Siste sluttkurs: 98 (-0.5)

Borregaard ASA ligger i en stigende trend og videre oppgang innenfor denne indikeres. Aksjen nærmer seg støtten ved ca 92.00 kroner, noe som kan gi en reaksjon opp. Aksjen anses teknisk positiv på middels lang sikt.

6. Konecranes Oyj(KCR.HEX) - 18. mai 2017. Siste sluttkurs: 36.45 (-0.28)

Konecranes Oyj ligger i en stigende trend og videre oppgang innenfor denne indikeres. Ved reaksjoner tilbake er det støtte mot gulvet i trendkanalen. Aksjen tester støtten ved ca 35.80 euro, noe som kan gi en reaksjon opp. Aksjen anses teknisk positiv på middels lang sikt.

7. Avanza Bank(AZA.ST) - 18. mai 2017. Siste sluttkurs: 355.8 (-2.1)

Avanza Bank ligger i en stigende trend og videre oppgang innenfor denne indikeres. Kursen har nå dessuten falt tilbake mot gulvet i trendkanalen, noe som bør gi en reaksjon opp. Aksjen har en mulig hode-og-skuldre-formasjon under utvikling. Etablert brudd under støtten ved 326 kroner, helst på økende volum, vil signalisere videre nedgang. Kursen har reagert tilbake etter bruddet på en rektangelformasjon. Det er støtte rundt 345 kroner, noe som åpner for gode kjøpsmuligheter nå. Etablert brudd under denne støtten vil imidlertid nøytralisere kjøpssignalet. Aksjen har støtte ved ca 344 kroner og motstand ved ca 397 kroner. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt.

8. Metso(METSO.HEX) - 18. mai 2017. Siste sluttkurs: 29.9 (-0.36)

Metso viser en sterk utvikling innenfor en stigende trendkanal. Videre positiv utvikling indikeres, og det ligger støtte ned mot gulvet av kanalen. Aksjen har tatt ut objektivet ved 31.46 euro etter brudd på en rektangelformasjon. Kursen har nå falt noe tilbake, men formasjonen indikerer videre oppgang. Aksjen har støtte ved ca 25.70 euro og motstand ved ca 33.40 euro. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt.

9. SpareBank 1 SR-Bank ASA(SRBANK.OL) - 18. mai 2017. Siste sluttkurs: 68.25 (-2.5)

SpareBank 1 SR-Bank ASA ligger i en stigende trend og videre oppgang innenfor denne indikeres. Kursen har nå dessuten falt tilbake mot gulvet i trendkanalen, noe som bør gi en reaksjon opp. Aksjen tester støtten ved ca 68.00 kroner, noe som kan gi en reaksjon opp. Aksjen anses teknisk positiv på middels lang sikt.

10. Hansa Medical AB(HMED.ST) - 18. mai 2017. Siste sluttkurs: 154 (1.5)

Hansa Medical AB ligger i en stigende trend og fortsatt positiv utvikling innenfor denne indikeres. Aksjen har støtte ved ca 132 kroner. Positiv volumbalanse, dvs høy omsetning på dager med oppgang og lav omsetning på dager med nedgang, styrker aksjen på kort sikt. RSI er overkjøpt. Aksjen kan likevel gjerne stige videre, og vi bør se en nedgang i RSI-kurven før dette brukes som et salgssignal. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt.

An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.