Børs og finans

Røkke-selskap kjemper om kontrakt

Det skal være uklart hvem som ligger an til å vinne kontrakten, men én kilde sier det er «optimisme» knyttet til Aker Solutions sjanser.

Kjell Inge Røkke - Foto: Finansavisen

Kjell Inge Røkke - Foto: Finansavisen

Artikkel av: Marianne L. Skarsgård
19. mai 2017 - 08.16

Tyske Wintershall skal ifølge Upstream tildele en front-end engineering and design-kontrakt (FEED) i mai for arbeid på Rembrandt-Vermeer prosjektet utenfor Nederland, skriver TDN Finans.

Industrikilder sier at Aker Solutions, CB&I, TechnipFMC-eide Genesis Oil & Gas, IV Oil & Gas og Ramboll kjemper om kontrakten.

Det skal ifølge nyhetsbyrået være uklart hvem som ligger an til å vinne kontrakten, men én kilde sier til avisen at det er «optimisme» knyttet til Aker Solutions sjanser.

Kontrakten som tilbys er en FEED-kontrakt der arbeidet skal ferdigstilles innen utgangen av 2017. Videre vil resultatene av FEED-studien danne grunnlaget for anbudsdokumenter som etter planen skal gis ut tidlig neste år, skriver Upstream.

Kontraktene vil ifølge TDN Finans sannsynligvis dekke en eller flere engineering, procurement and construction-kontrakter (EPC), ikke bare for GBS-plattformen på Rembrandt, men også en tilknyttet stigerørsplattform, samt brønnhodeplattform, på det mindre Vermeer-feltet.

Feltet ventes å starte produksjon i 2021, dersom alt går etter planen, skriver Upstream.