Børs og finans

Nå lanserer Air France sin Norwegian-utfordrer

Det franske flyselskapet tar opp kampen mot lavprisaktører som Norwegian og starter et flyselskap spesielt rettet mot milleniumsgenerasjonen .

Artikkel av: Are  Strandli
21. juli 2017 - 15.39

Air France starter nytt flyselskap som er spesielt rettet mot det selskapet omtaler som et ungt og arbeidende klientell – den såkalte milleniumsgenerasjonen på mellom 18 og 35 år.

Nyetableringen gjøres som et ledd i å ta opp kampen mot selskaper som Norwegian på langdistanserutene mellom Europa og USA.

Norwegian annonserte torsdag en ny rute mellom Paris og Denver i USA, og har fra før ruter til både New York, Los Angeles, Boston og Oakland fra den franske hovedstaden.  

Selskapet som får navnet Joon, vil begynne med mellomdistanseflygninger fra Charles de Gaulle-flyplassen i Paris i høst, for så å starte med langdistanseflygninger neste sommer.

Air France hevder at det ikke er snakk om et lavprisselskap fordi det vil tilby det samme produktet og den samme servicen som kjennetegner morselskapet.

Selskapet som skal ledes av 48-år gamle Jean-Michel Mathieu, vil ha en flåte bestående av Airbus A320, Airbus A340 og Airbus A350, fremgår det av pressmeldingen fra Air France.

Flere detaljer om produktet og strategien vil kommer i september, opplyser en talskvinne for Air France.

Mer konkurranse

Oppstarten av flere nye flyselskaper innen lavprissegmentet gjør at konkurransen på de transatlantiske flygningene kommer til å bli formidabel i årene som kommer.

I mars omtalte vi morselskapet til British Airways, IAG, som har startet et lavprisselskap med navnet Level, som skal fly mellom Barcelona og flere byer i USA.

Level går dermed inn i direkte konkurranse med Norwegian som flyr på flere av de samme destinasjonene fra Barcelona.

Les også: IAG går rett i strupen på Norwegian

Nå skal også det dansk-latviske lavprisselskapet Primera Air kaste seg inn i den kampen. Selskapet skal etablere baser i Paris, London og Birmingham, og derfra skal de fly til Boston og New York fra april neste år.

Det planlegges også oppstart av ytterligere to ruter neste sommer.

Primera Air vil primært fly det nye Airbus A321 på de nye rutene.