Børs og finans

«Betydelig» oppdrag til Aibel

Verftet i Haugesund skal fullføre jobben med FPSOen «Petrojarl I»-

Petrojarl 1. Foto: Knut Magnus Rygh.

Petrojarl 1. Foto: Knut Magnus Rygh.

Artikkel av: Are  Strandli
21. august 2017 - 12.38

Aibels verft i Haugesund har fått et «betydelig» oppdrag med å ferdigstille det flytende produksjonsskipet «Petrojarl I» for Teekay, skriver Aibel i en pressemelding mandag.

 Fra «Petrojarl I» er forventet å ankomme verftet i slutten av august, vil det ta cirka én måned for Aibel-verftet å ferdigstille skipet slik at det blir klart til å koples opp på Atlanta-feltet utenfor Brasil senere i høst.

Arbeidet omfatter blant annet testing og igangkjøring av systemene om bord, opplyses det. 

– Dette blir et krevende prosjekt, men vi har med oss meget solid kompetanse og gode erfaringer fra tilsvarende oppdrag på blant annet Glen Lyon og Petrojarl Knarr inn i planleggingsfasen. Det gjør oss trygg på at vi vil lose også dette prosjektet trygt i havn, sier konserndirektør for Modifikasjoner og verftstjenester i Aibel, Bjørn Tollefsen i pressemeldingen. 

Samtidig som oppdraget med FPSOen utfører blir dekket til boreplattformen på Johan Sverdrup sammenstilt i Klosterfjorden, noe som fører til en aktivitetspause for verftet i Haugesund.

– Oppdraget for Teekay bidrar med andre ord til å opprettholde aktiviteten ved verftet også gjennom september, sier Tollefsen.