Børs og finans

Investorene dumper USA-fond

Siden sent i juni har investorene tatt ut over 230 milliarder kroner fra USA-fokuserte aksjefond.

Wall Street AP Photo/Mark Lennihan, File

Wall Street AP Photo/Mark Lennihan, File

Artikkel av:  Redaksjonen
26. august 2017 - 11.49

Siden sent i juni har investorene tatt ut over 230 milliarder kroner fra USA-fokuserte aksjefond, ifølge Finansavisen.

En ny undersøkelse fra Bank of America viser at investorene nå har tatt ut penger fra USA-fokuserte aksjefond i ti uker på rad.

Perioden er lengre enn noen gang siden 2004, og de samlede uttakene tilsvarer over 230 milliarder kroner. I de fem handelsdagene frem til 23. august lå nivået på 20 milliarder kroner.

Går til Europa

Statistikken viser dessuten at europeiske og japanske aksjefond hittil i år har mottatt netto innskudd på over 230 milliarder kroner hver.

– Politisk risiko og markedsprisingen har på kort sikt ført til at investorer flytter midler fra USA til Europa, forklarer Svein Alexander Gogstad i Norse Forvaltning til Finansavisen.

– Utsikter til høyere europeisk vekst bidrar også til utviklingen.

Ser kjøpsmulighet

Gogstad viser til at regnskapene for 2. kvartal generelt var solide, både når det gjelder topp- og bunnlinjene, og at veksten var grei.

– Dersom man ikke forventer en sterk økonomisk oppbremsing på kort sikt, burde man i løpet av høsten kunne finne gode kjøpsmuligheter i USA, sier forvalteren til Finansavisen.

– I de seneste 30 årene har perioden august til oktober typisk gitt svak avkastning, mens det har vært svært gunstig å være investert fra oktober til januar.