Børs og finans

Seks av ni anbefaler «kjøp» før kvartalstall fra DNO

Analytikerne venter et åtte ganger bedre resultat fra oljeselskapet. 

Artikkel av: Are  Strandli
21. august 2017 - 13.59

Torsdag 24. august legger oljeselskapet DNO frem tall for 2. kvartal. I den forbindelse har SME Direkt hentet inn analytiker-estimater på vegne av TDN Finans.

Estimatene viser stor tro på solide resultater fra selskapet sammenlignet med fjoråret.

Omsetningen ventes å ha økt med 34 prosent til 82 millioner dollar sammenlignet med 2. kvartal 2016.

Videre ventes mer enn en dobling av driftsresultatet til 58 millioner dollar. 

Når det gjelder nettoresultatet ventes det å nesten ha tatt åttegangeren, fra 4 millioner dollar i 2. kvartal 2016 til 31 millioner dollar i årets 2. kvartal.

Anbefaler «kjøp» 

Av de ni analytikerne som deltok i undersøkelsen, har seks en kjøpsanbefaling, to har en hold-anbefaling, mens kun én har en salgsanbefaling.

Kursmålene varierer mellom 8 og 12 kroner, mens snittet er 10,3 kroner. I skrivende stund omsettes DNO-aksjen for 8,70 kroner. 

En som også er meget positiv til DNO-aksjen er forvalter Martin Mølsæter i First Fondene.

–  Selskapet har cirka 2 kroner i fri kontantstrøm pr. aksje med dagens oljepris, mens aksjekursen står i 8,80 kroner. I tillegg er selskapet i ferd med å utvikle et nytt oljefunn i nærheten av sitt hovedfelt som jeg tror er undervurdert blant investorer, sa han i et intervju med Finansavisen fredag.

Mølseter fortalte videre til Finansavisen at det er betydelig økt interesse blant olje- og gasselskaper for denne regionen.

– En annen betydelig oppside som ikke er priset inn i aksjen er fordringen DNO har mot de kurdiske myndighetene på over 8 kroner pr. aksje, sa han til avisen, og la til:

– Jeg tror at kurderne vil honorere kravet hovedsakelig i form av oppgjør i andeler i oljefelt, en løsning som trolig vil bli godt mottatt i aksjemarkedet.

Analytikerne i DNB Markets skriver følgende i en oppdatering om hva de forventer blir fokus på i rapporten. 

«Her vil både resultatene, utsiktene for at kurdiske myndigheter i tillegg til å betale løpende forpliktelser også betaler ned på tidligere etablerte fordringer og utviklingsplanene for Peshkabir-feltet være i fokus», skriver DNB-analytikerne.

DNO-aksjen har hatt en beskjeden utvikling så langt i år. 

Mens Oslo Børs er opp 6,71 prosent, er DNO opp 2,65 prosent siden årsskiftet.