Børs og finans

Suksessgründer tjente nær 400 mill.

Den 42-årige suksessgründeren Odd Johnny «O.J.» Winge håver inn. 

Foto: Finansavisen

Foto: Finansavisen

Artikkel av: Eline Hvamstad
11. august 2017 - 08.07

Odd Johnny «O.J.» Winge (42), Geir Langfeldt Olsen (44) og Fredrik Halvorsen (43) har sammen gjort en eventyrlig reise fra konsulentselskapet McKinsey til videokonferansesuksessene Tandberg og Acano – og investerer nå sammen for å finne nye suksesser, skriver DN.

Ifølge avisen hadde Winge et strålende år også i fjor, som viser til regnskapene i hans heleide investeringsselskap Illuminati as.

Resultat før skatt endte på hele 370 millioner kroner etter å ha inntektsført finansinntekter på mer enn 400 millioner kroner. 

Winge har ikke besvart DNs henvendelse, og det er uklart om inntektene knytter seg til utbytte, eller annen overføring av gevinsten på en milliard kroner hver som han og de to andre fikk da deres felles selskap Ubon Partners solgte Acano i 2015. 

I en meget knapp årsberetning fremgår det at Winge gjennom Illuminati investerer i fast eiendom, samt rådgivning og deltagelse i andre selskaper, og Winge setter av 60 millioner kroner i utbytte for 2016, etter å ha tatt ut 64 millioner kroner året før, skriver DN.