Børs og finans

- Alle har grunn til å være passe misfornøyd

Norske Skogs styreleder Christen Sveaas sier siste forslag til redning onsdag er et ultimatum.

Christen Sveaas - Foto: Christen Sveaas

Christen Sveaas - Foto: Christen Sveaas

Artikkel av: Marianne L. Skarsgård
12. oktober 2017 - 08.35

Fristen for enighet om en redning av papirkonsernet Norske Skog er utsatt syv ganger de siste ukene. Onsdag kom et nytt forslag, og styreleder Christen Sveaas sier den siste fristen, torsdag 19. oktober, er absolutt, skriver DN.

- Jeg mener at dette forslaget er et godt kompromiss, og alle parter har grunn til å være passe misfornøyd, sier han til avisen.

Uten en avtale slås selskapet konkurs og fabrikkene overtas av obligasjonseiere med pantesikkerhet. Sveaas sier ifølge DN denne gruppen har stilt et ultimatum etter lang tids tautrekking om eierandeler mellom obligasjonseiere med og uten pantesikkerhet og aksjonærene.

- De sikrede kreditorene har nå ingen tålmodighet overhodet. Det er styret som har stagget seniorene og sørget for at partene er blitt ved forhandlingsbordet, men nå er tålmodigheten slutt, sier Sveaas til avisen.