Børs og finans

Anemone sopte inn 12 mill.

- Markedet øker nå jevnt og trutt, sier Anemone Wille Våge. 

Anemone Wille Våge - Foto: The Thief

Anemone Wille Våge - Foto: The Thief

Artikkel av: Marianne Løland Skarsgård
10. oktober 2017 - 10.35

(Kapital:) - Jeg tenker på godt interiørdesign som en investering i livskvalitet, sier Anemone Wille Våge til Kapital.

Hun startet med å deske for et interiørmagasin og endte opp som en av Norges mest anerkjente interiørdesignere.

Wille Våge er blant annet kjent for å ha bistått kongeparet i innredningen av Bygdø Kongsgård og deres private bolig på Slottet, og har også stått bak innredningen av luksushotellet The Thief og eksklusive restauranter som Theatercaféen og Annen Etage.

Nesten dobling

I flere år på rad har Wille Våge vært nominert til interiørverdens Oscar-pris, Andrew Martins Design Award. Nå gjør hun det sterkt også økonomisk. I fjor sopte selskapet hennes Wille Interiør inn over 12 millioner kroner i omsetning. Det er nesten en dobling fra året før, skriver bladet.

- Vi hadde et bra år i fjor, med mange store prosjekter. Vi doblet antall designere, og trolig må vi øke ytterligere slik det utvikler seg nå, forteller Wille Våge.

Høye kostnader gjorde ifølge Kapital at resultat før skatt endte på mer beskjedne 1,3 millioner kroner, ned fra 1,7 millioner i 2015. Hovedårsaken til kostnadsøkningen er nettopp ekspansjon, ifølge interiørdesigneren, som forteller at det ligger an til omsetningsøkning også i år.

- Det blir nok en liten økning fra fjoråret, men ikke så dramatisk som 2016. Hoppet kom i fjor, sier hun.

Markedet øker

Wille Interiør ble stiftet i 2011 og har tidligere hatt opptil syv ansatte. Oppdragsmengden har variert periodevis, og nå er det gode tider igjen.

- Markedet øker nå jevnt og trutt. Det var riktig å ekspandere igjen, sier Wille Våge, som eier selskapet sammen med ektemannen Stig Terje Sunde.

Blant prosjektene på interiørdesignerens tegnebord finnes ifølge Kapital for tiden Petter Stordalens Clarion Hotel The Hub, som åpner i 2019 og skal bli Norges største hotell, hytteprosjektet Geilohovda, som er en serie Alpe Chalet-stil-inspirerte leiligheter på Geilo, Radisson Blu Caledonien Hotel i Kristiansand og kontorene til selskapet Guard Systems i Sandefjord.