Børs og finans

Bekymringer rundt lav inflasjon

Flere medlemmer av rentekomiteen i Federal Reserve er bekymret for at den lave inflasjonen i år er påvirket av faktorer som kan bil vedvarende.

Artikkel av: Marianne Løland Skarsgård
12. oktober 2017 - 08.21

Referatet fra den amerikanske sentralbankens rentemøte i september viser at flere medlemmer av rentekomiteen i Federal Reserve er bekymret for at den lave inflasjonen i år kanskje ikke kommer av midlertidige faktorer, men også er påvirket av faktorer som kan bil vedvarende, skriver Bloomberg News onsdag, ifølge TDN Finans.

Flere av medlemmene sa at deres syn på om renten burde heves i år vil i stor grad avhenge av om det kommer inn tall de kommende månedene som kan overbevise dem ytterligere om at inflasjonen stiger mot målet på to prosent.

«Det ble notert at noe tålmodighet i nedtrapping av den støttende pengepolitikken er nødvendig mens trendene i inflasjonen vurderes», heter det i referatet.

Referatene viser ifølge nyhetsbyrået at sentralbanken venter at veksten i 3. kvartal vil holdes nede av effekten av orkanene som har herjet, men ville komme tilbake i 4. kvartal blant annet på grunn av gjenoppbygging.