An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Børs og finans

Danker ut konkurrentene

- Da jeg ble spurt om å få lage mitt eget øl, var jeg ikke vanskelig å be, forteller Kari Traa. 

Kari Traa. Foto: Jørgen Hyvang/Finansavisen.

Kari Traa. Foto: Jørgen Hyvang/Finansavisen.

Artikkel av: Ingun Stray Schmidt
12. oktober 2017 - 10.13

Kari Traas øl «Utan ein Traa» er vårt mestselgende øl. Det er solgt titusener av flasker. Salget ligger 20 prosent over salget av de andre ølsortene våre, sier daglig leder og bryggmester Rune Midttun i Voss Fellesbryggeri.

Kari Traa selv er også fornøyd med å ha fått utvikle sitt eget ølmerke.

– Jeg er oppvokst på Voss i en familie som alltid har brygget på gården. Moren min er skikkelig flink og brygger øl. Det har nok vært med på å skape min interesse for øl. Da jeg ble spurt om å få lage mitt eget øl, var jeg ikke vanskelig å be, forteller Kari Traa.

Ølet ble til ved at hun samlet en rekke venninner til ølsmaking på bryggeriet. Det første Traa-ølet ble tappet våren 2016. Distribusjonen kom i gang høsten samme år. Siden den gang har Voss Fellesbryggeri solgt tusenvis av ølflasker med rosa etikett og rosa kork.

– Forpakningen er veldig i min ånd, det samme er innholdet jeg har fått være med å sette smak på. Jeg liker at øl skal smake øl og være lettdrukket med en mild ettersmak. Jeg hadde nok ikke veldig store forventninger til Traa-ølet, siden dette var tidlig i oppstarten til Voss Fellesbryggeri. Men det er selvsagt veldig stas at folk liker noe jeg har vært med på å lage, sier den tidligere olympiske mesteren i kulekjøring.

Hun kom inn som aksjonær i Voss Fellesbryggeri sommeren 2015. I dag eier selskapet hennes Dspin 3.863 aksjer i Norbrew.

– Hva er bakgrunnen for at du i utgangspunktet satset på øl?

– Etter at Voss Fellesbakeri ble avviklet for noen år siden, etter en lang driftstid i Vossabygda, syntes jeg det var fantastisk at et nytt firma skulle overta og føre videre lokal tradisjon. Jeg ble med som en liten aksjonær for å bidra til utvikling i bygda, for å være med på å skape arbeidsplasser. Det er Voss Fellesbryggeri jeg har forholdt meg til. Vi har et veldig godt samarbeid der jeg ofte er innom og lærer om øl og ølhistorie av bryggmester Rune Midttun, sier Traa.