Børs og finans

Meglerhus: Ryktene som svirrer er positive

Foto: NTB Scanpix

Foto: NTB Scanpix

Artikkel av: Stian Jacobsen
12. oktober 2017 - 15.00

En av onsdagens mest omtalte aksjer var Subsea 7 som først falt med over fem prosent etter to nedgraderinger.

I 13-tiden kom det imidlertid opplysninger om at Baker Hughes og Subsea 7 har vært i oppkjøpssamtaler som har brutt sammen på grunn av uenighet om verdsettelsen. Kilder opplyste til Dow Jones at samtalene fortsatt kan tas opp igjen.

Det sendte aksjen fra kraftig minus til kraftig pluss på ekstremt høy omsetning. Handelen i aksjen ble i en periode stanset av Oslo Børs. Til slutt endte aksjen opp 2,42 prosent til 135,20 kroner. 

Les også: Rykter, kursoppgang og kjøpsanbefaling

Styreleder Kristian Siem i Subsea 7 ville overfor TDN Finans ikke eksplisitt bekrefte eller avkrefte ryktene, men understrekte at «alle snakker med alle i denne bransjen».

Morgan Stanley mener ryktene er positive nyheter for oljeserviceaksjer, da det synliggjør muligheten for videre konsolidering ettersom strukturen i sektoren endres.

Ifølge TDN Finans mener Morgan Stanley at industrielle aktører har et mer positivt syn på utsiktene til oljeservice enn det aksjemarkedet har. Tallknuserne hevder shorting av aksjene blir mindre attraktivt, noe som trolig vil føre til inndekking av short-posisjoner, som igjen innebærer økt støtte for oljeserviceaksjer.

 

I skrivende stund omsettes Subsea 7-aksjen for 134,10 kroner, ned 0,81 prosent.