Børs og finans

Rykter, kursoppgang og kjøpsanbefaling

Foto: AP Photo/Michael Probst.

Foto: AP Photo/Michael Probst.

Artikkel av: Stian Jacobsen
12. oktober 2017 - 13.00

En av onsdagens mest omtalte aksjer var Subsea 7 som først falt med over fem prosent etter to nedgraderinger.

I 13-tiden kom det imidlertid opplysninger om at Baker Hughes og Subsea 7 har vært i oppkjøpssamtaler som har brutt sammen på grunn av uenighet om verdsettelsen. Kilder opplyste til Dow Jones at samtalene fortsatt kan tas opp igjen.

Det sendte aksjen fra kraftig minus til kraftig pluss på ekstremt høy omsetning. Handelen i aksjen ble i en periode stanset av Oslo Børs. Til slutt endte aksjen opp 2,42 prosent til 135,20 kroner. 

I torsdagens rapport fra Investtech får Subsea 7 en kjøpsanbefaling.

- Subsea 7 har vist en positiv utvikling etter at aksjen utløste et kjøpssignal fra en dobbel-bunn-formasjon i midten av august. På mellomlang sikt ligger aksjen i en stigende trendkanal, noe som indikerer en økende optimisme og kjøpsvilje blant investorene, skriver Investtech.

Analytikerne slår fast at aksjen har noe motstand over dagens nivå ved 143 kroner, mens det ligger støtte ved 123 kroner.

- Brudd opp gjennom motstanden anses som et nytt kjøpssignal, mens brudd ned gjennom støtten vil utløse et negativt signal. Positiv volumbalanse og et høyt momentum styrker aksjen på kort sikt, skriver Investtech.

Innsidevurderingen er svakt negativ, men dette endrer ikke totalvurderingen.

I skrivende stund omsettes aksjen for 133,60 kroner, ned 1,18 prosent. I løpet av torsdagen har aksjen vært nede i 132,30 kroner og oppe i 134,70 kroner.