Børs og finans

Betalingstrøbbel for Sea Trucks Group

Oljeservicegiganten må nok en gang informere kreditorene om at det ikke evner å betale i henhold til avtale. 

Jascon 28. Foto: Sea Trucks Group.

Jascon 28. Foto: Sea Trucks Group.

Artikkel av: Are  Strandli
22. desember 2017 - 15.24
An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.

Det internasjonale oljeservicekonsernet Sea Trucks Group utstedte i 2013 det som da var det største obligasjonslånet i det nordiske markedet.

Det femårige lånet var på hele 3,6 milliarder kroner, noe som var rekord helt til det meksikanske riggselskapet Oro Negro kom på banen med et enda større lån i januar 2014.

Les også: Sort gull” har blitt til et sort hull for obligasjonseierne i Oro Negro

I likhet med det gigantiske Oro Negro-lånet på 725 millioner dollar, tilsvarende rundt seks milliarder kroner, havnet også Sea Trucks-lånet i mislighold.

Misligholdet var et faktum i oktober 2016.

Betalingsproblemer

Sommeren 2017, nærmere bestemt 22. juni, plasserte Sea Trucks Group nok et lån, denne gangen et såkalt likviditetslån på 25 millioner dollar med løpetid på ett år og en kupongrente på 14 prosent.

Lånet skulle bidra med sårt tiltrengt likviditet til det kriserammede selskapet.

Et halvt år senere klarer ikke oljeservicekonsernet å betjene den gjelden heller.

Ifølge en melding fra Nordic Trustee fredag har selskapet informert om at det ikke vil klare å betjene avdraget som etter avtalen skulle betales 23. desember eller første virkedagen etter.

Etter avtalen skulle 50 prosent av det utestående lånet som nå beløper seg til 27,8 millioner dollar, betales tilbake lillejulaften.

Obligasjonseierne skulle mottatt et beløp på snaut 14 millioner dollar, eller om lag 116 millioner kroner.

Nordic Trustee kan imidlertid opplyse om at det har blitt instruert av eierne av mer enn to tredjedeler av lånet til å tillate en midlertidig stillstandsavtale i forbindelse med desember-avdraget.