Børs og finans

ILA ved tre NRS-anlegg i Finnmark

Store Kvalfjord, Pollen og Kvalfjord rammet av ILA. 

Bilde hentet fra Norway Royal Salmons hjemmesider.

Bilde hentet fra Norway Royal Salmons hjemmesider.

Artikkel av: John Inge Seljehaug
7. desember 2017 - 09.30

Det er påvist infeksiøs lakseanemi (ILA) ved sjølokalitetene Store Kvalfjord, Pollen og Lille Kvalfjord i Alta kommune i Finnmark fylke, ifølge en melding fra Mattilsynet. 

NRS varslet Mattilsynet 10. november 2017 om mistanke om ILA på Store Kvalfjord. Mattilsynet stadfestet ILA-diagnosen på Store Kvalfjord 20. november på grunnlag av kliniske symptomer og nye analyseresultater fra Veterinærinstituttet.

Som ledd i utredning av diagnosen på Store Kvalfjord ble det også tatt ut prøver på nabolokalitetene Pollen og Lille Kvalfjord. Per 4. desember har Mattilsynet stilt diagnosen ILA på alle de tre lokalitetene, opplyses det.