Børs og finans

- Jeg ble dolket i ryggen av Kjell Inge Røkke

Kjell Inge Røkke - Foto: NTB Scanpix

Kjell Inge Røkke - Foto: NTB Scanpix

Artikkel av: Øystein Byberg
27. desember 2017 - 06.54

Åge Remøy er et av ofrene for offshorekrisen, fastslår DN. Remøy forhandlet i månedsvis med banker og kreditorer for å refinansiere Rem Offshore, som han kontrollerte. På oppløpssiden ble Remøy skviset ut av Kjell Inge Røkkes Aker som via en eierpost i Rem Offshores obligasjonslån stemte ned Remøys løsningforslag. Dermed ble Rem Offshore slukt av Solstad Farstad.

Remøy er fortsatt illsint på Røkke.

– Jeg hadde et greit forhold til Røkke. Jeg hadde både kjøpt og solgt fiskebåter til han. Vi var godt kjente. Likevel dolket Røkke meg i ryggen. Jeg er overrasket over at han kunne gjøre sånt, sier Remøy til DN. Remøy sier han har tapt milliardbeløp.

Rederen håper Røkke mislykkes, fordi han ikke kan tillate seg å bruke slike forretningsmetoder.

– Vi kjenner oss ikke igjen i Åge Remøys påstander og beskrivelse. Remøy har påført oss og andre obligasjonseiere et betydelig tap. Vi valgte å beskytte våre interesser, og mente den beste løsningen for å gjenvinne verdier var å fusjonere Solstad og Rem Offshore. Det fikk vi gjennomslag for, sier kommunikasjonsdirektør Atle Kigen i Aker til DN.

Konsernsjef Lars Peder Solstad i Solstad Farstad reagerer også sterkt på uttalelsene.

– Det er beklagelig å høre via DN at Åge Remøy ønsker at vi med tusenvis av kompetente medarbeidere skal mislykkes, sier Lars Peder Solstad til avisen.