Børs og finans

- Måtte få en korreksjon

Krakket var uunngåelig mener krypto-eksperter.

Bitcoin. Foto: Christer Teigen.

Bitcoin. Foto: Christer Teigen.

Artikkel av: Eline Hvamstad
24. desember 2017 - 07.34

Bitcoin legger bak seg en svært volatil uke. Kryptovalutaen falt fra toppnivåer sist søndag, rundt 19.800 dollar, under 11.000 dollar fredag.

Til tross for at bitcoin i løpet av fredagen likevel hentet inn store deler av fallet, og i morgentimene søndag omsettes for rundt 14.900 dollar, mener eksperter at krakket vi så fredag var uunngåelig.

- Investorer satt med så store urealiserte gevinster at en korreksjon var uunngåelig, sier Benjamin Roberts til CNBC.com.

Han er medstifter og administrerende direktør for Citizen Hex, en ethereum-fokusert start-up oppstart med støtte fra tre kanadiske venturefond.

- På kort sikt drives disse markedene av rykter og informasjon man får fra andre i markedet. På lang sikt vil det være økende bruk av blockchain-teknologien som blir driveren, mener Roberts.

Den siste tiden har det kommet en rekke nye plattformer som tilbyr handel og trading i bitcoin-futures, deriblant derivatbørser som Cboe og CME.

Handelen på den sistnevnte ble pauset to timer fredag formiddag da bitcoin-fallet var som størst.

Gründeren bak krytofondet, Tetras Capital, Alex Sunnarborg, mener det nettopp er større tilgang til handel og trading i valutaen som har ført til volatiliteten.

- Nedgangen vi har sett i bitcoin er resultatet av den massive tilstrømningen av nye retailinvestorer, som lettere selger ved bekymring for fall eller lettere realiserer gevinst, enn de som opprinnelig var investert i bitcoin, sier Sunnarborg til nettstedet.