An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Børs og finans

Analytiker utelukker ikke Aker BP-oppkjøp

- Aker BP har vært aggressive på kjøp av selskaper de senere årene, sier Christian Yggeseth. 

Valhall-feltet. Foto: Aker BP

Valhall-feltet. Foto: Aker BP

Artikkel av: John Inge Seljehaug
12. januar 2018 - 14.23

Mandag 15. januar vil Aker BP avholde kapitalmarkedsdag. Analytiker Christian Yggeseth i Arctic Securities forventer selskapet vil signalisere hva de tenker rundt eventuelle fremtidige oppkjøp, ifølge TDN Direkt.

I tillegg vil fokuset være på guidingen for 2018, samt effektivitet og kostnadsforbedringer.

- Jeg tror fortsatt at fokuset vil være på effektivitet og kostnadsforbedringer. Guidingen vil også være i fokus, blant annet hva de guider på av driftsinvesteringer, produksjon, kostnad pr enhet vil bli viktig. Aker BP har vært aggressive på kjøp av selskaper de senere årene, så fokus på hvilke tanker de har om den biten vil også være naturlig, og hvordan de ser på det fremover. Det ligger forventning i markedet om at de vil gjøre flere gode oppkjøp vil jeg påstå, sier Yggeseth til nyhetsbyrået.

Carnegie nedgraderer fredag sin anbefaling på Aker BP-aksjen til hold fra kjøp, og oppjusterer kursmålet til 215 kroner fra tidligere 205. Det melder Bloomberg, ifølge nyhetsbyrået. 

Tidligere fredag ble det også kjent at Aker BP har som mål å utvinne 70 millioner fat oljeekvivalenter fra en ubemannet plattform for Hod-reutviklingoljeprosjektet som skal knyttes opp til feltsenteret på Valhall.