Børs og finans

Fearnley Securities om Bakkafrost

Analytiker Bruce Diesen i Fearnley Securities mener Bakkafrost leverte gode tall, men understreker at disse ble spesielt påvirket av at selskapet oppnådde høye priser.

Foto: Bakkafrost.

Foto: Bakkafrost.

Artikkel av: Marianne Løland Skarsgård
20. februar 2018 - 15.02

Tirsdag meldte Bakkafrost om et resultat etter skatt på minus 21,9 millioner danske kroner i 4. kvartal 2017, mot 555,5 millioner danske kroner i samme periode året før.

Ifølge TDN Direkt var det ventet et resultat på 160 millioner danske kroner.

Les også: Ser sterkt marked

Analytiker Bruce Diesen i Fearnley Securities mener ifølge TDN Finans selskapet leverte gode tall, men understreker at disse ble spesielt påvirket av at selskapet oppnådde høye priser.

- Det var et godt resultat, men det ble hjulpet av spesielle faktorer. Selskapet fikk veldig høye priser i forhold til Nasdaq-prisene i 4. kvartal. Over tid vil de nok ikke oppnå like høye priser over Nasdaq, sier han til TDN Direkt.

Bakkafrost solgte 23 prosent av de totale laksevolumene i spotmarkedet til Øst-Europa, og 40 prosent av tilsvarende volum av fersk laks. Dette var i alle hovedsak til Russland, der import av norsk laks har vært forbudt siden 2014.

- Bakkafrost selger i litt andre markeder enn de norske selskapene. Det var for eksempel en nedgang i europeiske priser i 4. kvartal, men det var ikke nedgang i russiske priser. I tillegg kan det være tidsforsinkelser ved at de har solgt tidlig eller sent i kvartalet. Men de hadde det mest gunstige avviket i forhold til Nasdaq-prisene på syv kvartaler, sier Diesen videre, ifølge nyhetsbyrået.