Børs og finans

Seadrill nær avtale med de usikrede kreditorene

Kilder sier til nyhetsbyrået Reuters at det kun gjenstår å bli enig om noen få ting før en avtale til gode for de usikrede obligasjonseierne er på plass. 

West Hercules. Foto: Seadrill.

West Hercules. Foto: Seadrill.

Artikkel av: Are  Strandli
16. februar 2018 - 08.42
An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.

Seadrills hovedeier John Fredriksen er nær ved å fullføre en avtale med usikrede obligasjonseiere og Sør-Koreanske verft om en restruktureringsplan, skriver nyhetsbyrået Reuters og viser til kilder med kjennskap til samtalene.

- Avtalen har ikke blitt signert enda, men jeg er veldig håpefull...Seadrill har virkelig pushet på de siste 10 dagene for å få til en avtale, sier en ikke-navngitt obligasjonseier til nyhetsbyrået.

Det nåværende forslaget innebærer at de usikrede obligasjonseierne sitter igjen med 14,3 prosent av egenkapitalen i selskapet etter restruktureringen, noe de synes er for lite.

Helt siden restruktureringsforslaget ble lagt frem i forbindelse med at Seadrill søkte om konkursbeskyttelse i midten av september i fjor, har imidlertid flere aktører ventet at det ville komme et nytt forslag på bordet som ville gi bedre uttelling for de usikrede kreditorene.

- Det er gode muligheter for at avtalen kan komme ut bedre enn det som er forslått, uttalte forvalter Erlend Lødemel i Fondsfinans til HegnarTV allerede 21. september i fjor.

Den seneste måneden har flere investorer posisjonert seg på rykter om at et nytt forslag vil komme på bordet.

I løpet av den perioden har tre av de fire misligholdte Seadrill-obligasjonene doblet seg i verdi på disse spekulasjonene.

Gjennombruddet

Fredag sendte Seadrill inn et dokument til konkursdomstolen i Texas der det fremkommer at det går mot en ny løsning på den kompliserte restruktureringsprosessen, og at den kan foreligge allerede denne uken.

Gjennombruddet i samtalene skal ifølge Reuters ha kommet etter at Seadrill har kommet til enighet om kravene fra verftene Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) og Samsung Heavy Industries relatert til nybyggingskontrakter for fire boreskip.

Den nye avtalen skal innebære at usikrede kreditorene blir tilbudt å investere mer enn 250 millioner dollar i nye sikrede obligasjoner og aksjer, noe som tilsvarer mer enn en dobling fra det opprinnelige forslaget på 110 millioner dollar. 

- Dette er en mye bedre avtale enn det som bli tilbudt opprinnelig...Vi er veldig fornøyde med selskapets innsats for å ha en pragmatisk diskusjon med obligasjonseierne, sier den ikke-navngitte obligasjonseieren til Reuters.

Ifølge en av kildene til nyhetsbyrået, gjenstår det kun å bli enige om hvordan man skal hente inn de siste 19 millioner dollarene av én milliard dollar i ny egenkapital.

En bedre avtale for de usikrede kreditorene går på bekostning av John Fredriksens Hemen Holding, men han han vil fortsatt være desidert største eier, opplyser nyhetsbyråets kilder. 

An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.