Børs og finans

Spår kursoppgang – frykter kursfall

Foto: Shutterstock - NTB/Scanpix.

Foto: Shutterstock - NTB/Scanpix.

Artikkel av: Stian Jacobsen
13. februar 2018 - 11.12

I tirsdagens rapport fra Investtech anbefales kjøp av aksjer i Kongsberg Gruppen mens Nordic Nanovector får en salgsanbefaling.

Kursoppgang?

- Kongsberg Gruppen ligger i en stigende trendkanal, og videre oppgang innenfor trendkanalen indikeres. Volumbalansen er positiv, det vil si at aksjen er mer omsatt på dager med kursoppgang enn på dager med kursnedgang. Dette viser at det er viktigere for kjøperne å kjøpe aksjen enn det er for selgerne å selge aksjen, noe som styrker aksjen på kort sikt og forsterker det positive trendbildet. Aksjen har brutt et motstandsnivå på kort sikt og gitt kjøpssignal fra kortsiktig trading range. I tillegg er Kongsberg Gruppen positiv på innsidehandler etter at tre innsidere kjøpte aksjer i selskapet for tilsammen over en million kroner i desember. Vurdering: Kjøpskandidat, skriver Investtech.

Kursfall?

- Nordic Nanovector ASA ligger nær gulvet i en tilnærmet horisontal trend. Videre utvikling innenfor trendkanalen indikeres, og nærheten til trendgulvet åpner for en reaksjon opp. Kursen har dannet en rektangelformasjon, med støtte rundt 68,80 kroner og motstand rundt 91 kroner. Brudd på et av disse nivåene vil signalisere videre utvikling. Den negative volumbalansen og den lave RSI-verdien svekker aksjen på kort sikt. Dette kan bidra til at kursen faller, og at et salgssignal utløses. Aksjen anses derfor teknisk svakt negativ. Vurdering: Svak salgskandidat, skriver Investtech.