Børs og finans

SpareBank 1 Østlandet oppdaterer markedet

SpareBank 1 Østlandet skal ha 13,8 prosent i ren kjernekapital. 

Artikkel av: John Inge Seljehaug
5. februar 2018 - 14.00

Finanstilsynet har fattet vedtak om at Sparebank 1 Østlandet skal ha kapital utover minstekrav og bufferkrav tilsvarende 1,8 prosent av beregningsgrunnlaget (pilar 2-krav) for risikoer som foretaket er utsatt for og som ikke, eller bare delvis, er dekket i pilar 1.

Det opplyser banken i en melding mandag.

Kravet til ren kjernekapital for SpareBank 1 Østlandet blir etter dette 13,8  prosent ved utgangen av 1. kvartal 2018. SpareBank 1 Østlandet hadde ren kjernekapitaldekning på 16,9 prosent ved utgangen av 3. kvartal 2017.

SpareBank 1 Østlandet skriver at det anser seg kapitalisert med god margin til de gjeldende myndighetskrav for kapitaldekning.