An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Børs og finans

Verdens største hedgefond vedder 173 mrd. mot europeiske aksjer

Bridgewater Associates satser 173 milliarder kroner på at utvalgte europeiske aksjer skal falle. 

Foto: NTB Scanpix

Foto: NTB Scanpix

Artikkel av: Martine Holøien
26. februar 2018 - 09.15

I starten av februar skrev Bloomberg ifølge DN at Bridgewater Associates hadde tredoblet sine shortposisjoner i italienske banker og forsikringsselskap - en knapp måned før presidentvalget 4. mars.

De siste ukene har hedgefondet økt shortposisjonene sine kraftig, også i andre store europeiske selskaper. Det totale veddemålet er nå ifølge avisen på 22 milliarder dollar, tilsvarende 173 milliarder kroner.

Bridgewater er ikke kjent for aksjeplukking, men å skape avkastning på makroøkonomiske trender. Det har fått markedet og mediene til å lure på hva som ligger bak det store veddemålet.

På shortlisten til Bridgewater er blant annet det tyske industrikonglomeratet Siemens, bilprodusenten Daimler, oljegigantene Total og Eni, Adidas og en rekke italienske banker. Bridgewater har så langt unnlatt å kommentere bakgrunnen for veddemålene.

- Ikke prøv å tolke det. Du blir trolig villedet, sa Ray Dalio, grunnleggeren av Bridgewater, til Reuters noen dager tilbake, ifølge DN.