Børs og finans

Dtac fortsetter samtalene med Cat Telecom

Partnerskap fortsatt aktuelt. 

Med droner som overvåker kraftledninger vil vi mye raskere finne steder som forårsaker strømbrudd. Foto: Telenor

Med droner som overvåker kraftledninger vil vi mye raskere finne steder som forårsaker strømbrudd. Foto: Telenor

Artikkel av: John Inge Seljehaug
21. mars 2018 - 13.14

Telenors datterselskap i Thailand, Dtac, har gjenopptatt forhandlinger med Cat Telecom knyttet til et langsiktig telekom-infrastrukturpartnerskap etter at begge parter droppet en joint-venture-intensjonsavtale etablert i 2015, skriver nettavisen Bangkok Post, ifølge TDN Direkt.

Dette skjer etter at et statlig råd i forrige måned avgjorde at joint venturet, der Cat hadde en eierandel på 49 prosent og Dtac 51 prosent, ikke var i samsvar med loven. Ifølge loven må myndighetene eie minst 51 prosent av viktige infrastrukturprosjekter, ifølge nettavisen.

Forretningsutviklingsdirektør Rajiv Bawa i Dtac sier at den seneste utviklingen vil sikre at 9.000 2G-telekommaster og relatert utstyr under Dtacs 2G-konsesjon med CAT vil fortsette å være i bruk etter at konsesjonen forfaller 15. september i år.

Ifølge avisen er Dtac og Cat i forhandlinger rundt detaljer i et telekom-infrastrukturpartnerskap, der de kan samarbeide på alle spektrumbånd, ikke kun 1.800- og 850 megahertz-spektrumet under den eksisterende CAT-konsesjonen.

Et slikt langsiktig infrastrukturpartnerskap bør ha en varighet på minst ti år, ifølge Bawa.

Videre sier han at når forhandlingene er fullført vil Cat fremdeles vil eie

100 prosent av 2G telekom-eiendelene etter at konsesjonen forfaller. Dtac er partner med Cat, og Dtac får rettet til å bruke eiendelene under betingelser samt betaling av en leieavgift til Cat.