Børs og finans

- Mer sannsynlig at den står i 100 enn 100.000 dollar

- Når du tar bort muligheten for hvitvasking av penger og skatteunndragelse, er det ikke så mye igjen, mener Harvard-professor.

Foto: Berit Roald / NTB Scanpix

Foto: Berit Roald / NTB Scanpix

Artikkel av: Eline Hvamstad
6. mars 2018 - 11.00

- Sannsynligheten for at prisen på bitcoin faller til 100 dollar er større enn for at den digitale valutaen står i 100.000 dollar om et tiår fra nå, sier professor i økonomi ved Harvard og økonomen, Kenneth Rogoff til CNBC.

- Jeg tror bitcoin vil være verdt en liten brøkdel av hva det er nå hvis vi ser ti år frem i tid, fortsetter han og legger til;

- 100 dollar er mer sannsynlig enn 100.000 dollar om ti år.

I utgangspunktet, hvis du tar bort muligheten for hvitvasking og skatteunndragelse, er den faktiske bruken som transaksjonsløsning svært liten, sier den tidligere sjeføkonomen i Det internasjonale pengefondet(IMF), til CNBC.

Han mener strengere regulering vil være en trigger for prisene faller, selv om han også erkjenner at det neppe vil skje «over natten».

- Vi må få en global regulering. Selv om USA og Kina skulle stramme inn, men Japan velger å la være, vil det fortsatt være mulig å vaske penger gjennom Japan, sier Rogoff til nettstedet.

I skrivende stund står bitcon i 11. 115 dollar.