Børs og finans

Analytiker om Gjensidige Forsikring

Aksjen stuper.  Analytiker mener kursfallet i Gjensidige Forsikring er en overreaksjon.

Foto: Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Foto: Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Artikkel av: Marianne Løland Skarsgård
25. april 2018 - 13.40

Gjensidige Forsikring faller i skrivende stund 7,24 prosent på Oslo Børs etter å ha lagt frem resultater for 1. kvartal 2018 onsdag.

Analytiker Geir Kristiansen i Beringer Finance mener kursfallet er en overreaksjon.

- Nå har kursen kommet litt opp igjen, men den var under 125 kroner og det er klart at det er nok en overreaksjon. Forsikringsresultater svinger mye basert på værforhold om vinteren, og dette slo negativt ut for Gjensidige i dette kvartalet, og i tillegg fikk de et svakere resultat i investeringsvirksomheten, så de fikk en «double whammy» der, sier han til TDN Direkt.

Kristiansen mener imidlertid det store spørsmålet er hva som skjer fremover.

- Jeg ser ikke at de resultatene som var nå skal tilsi at det kommer fryktelig mye dårligere resultater fremover, men i 2. kvartal er det risiko for betydelige skader dersom man får en storflom, sier han til nyhetsbyrået.

Ifølge Kristiansen blir det mest sannsynlig ingen store estimatendringer, og meglerhuset vil beholde en hold-anbefaling på aksjen, selv om det kan hende at kursmålet på 141 kroner per aksje nedjusteres.