Børs og finans

Odfjell Drilling opplever sterk etterspørsel

Odfjell Drilling ser at ratene for harsh environment-rigger bedrer seg.

Faksimile: Odfjell Drillings hjemmeside

Faksimile: Odfjell Drillings hjemmeside

Artikkel av: Marianne Løland Skarsgård
16. april 2018 - 11.21

Odfjell Drilling ser ifølge IR-kontakt Eirik Knudsen at ratene for harsh environment-rigger bedrer seg, og opplever sterk etterspørsel etter enheter i dette segmentet, skriver TDN Direkt.

- Ratene har gått litt oppover, og vi ser en positiv forward-kurve i markedet. Ting går forsiktig oppover og markedet begynner å bli strammere for denne typen enheter. Det er sterk etterspørsel etter disse, og oljeselskapene begynner å sikre seg kapasitet både i det korte og lange bildet, sier han.

295.000 dollar per dag

Mandag meldte Statoil og Odfjell Drilling om signering av en intensjonsavtale for «Deepsea Atlantic» for seks brønner til en estimert verdi på 160 millioner dollar, inkludert noen tredjepartstjenester.

Knudsen opplyser ifølge nyhetsbyrået at raten på kontrakten er på om lag 295.000 dollar per dag.

I desember ble Odfjells rigg «Deepsea Stavanger» sluttet til Aker BP til en dagrate på om lag 280.000 dollar.

Av praktiske årsaker vil Odfjell gjennomføre femårsklassing av riggen i desember 2019, før kontrakten med Statoil starter, ifølge Knudsen.

Normalt skulle riggen ha blitt klasset rundt sommeren 2019.

Knyttet til «Deepsea Bergen», som i disse dager går av kontrakt med OMV Norge, sier Knudsen at denne har sitt marked i Nordsjøen, både på britisk og norsk sektor.

- Det er her vi primært byr riggen inn på nye områder, sier han til TDN Direkt.

Etter kontrakten med OMV er fullført, vil riggen gå tilbake til Statoil på en brønnkontrakt. Statoil har allerede utøvet flere opsjoner i denne kontrakten og riggen vil arbeide for Statoil ut 2018. Utøver Statoil alle opsjonene, vil de ha riggen frem til sommeren 2019, og etter dette har OMV Norge en siste opsjon som vil ha riggen i arbeid frem til andre halvår av 2019 dersom den utøves.

Høye spesifikasjoner

Ellers bekreftet Odfjell Drilling fredag overfor Upstream at selskapet er i markedet på jakt etter mer riggkapasitet.

Knudsen sier til TDN Direkt at harsh environment-segmentet er selskapets fokus.

- Vi har etterspørsel fra kundene etter mer kapasitet. Det er naturlig for oss å se på en rigg med høye spesifikasjoner, og vi er på jakt etter enheter som er tilsvarende det vi nå har i porteføljen vår, sier han.