An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Børs og finans

Sparebank 1 Markets med fersk sektorrapport

Sparebank 1 Markets tar grep. 

Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix

Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix

Artikkel av: Marianne Løland Skarsgård
13. april 2018 - 10.26

Sparebank 1 Markets høyner ifølge en sektorrapport sine estimater for lakseprisen i 2018-2019 til 57 kroner per kilo fra tidligere 50,9 kroner, skriver TDN Direkt.

Meglerhuset oppjusterer alle kursmål, og oppgraderer til nøytral-anbefalinger på Lerøy Seafood og Grieg Seafood.

Undervurderte

Av rapporten går det ifølge nyhetsbyrået frem at meglerhuset undervurderte påvirkningen lave laksepriser hadde på etterspørselen rundt årsskiftet, i tillegg til å overvurdere volumet av biomassen på kort sikt.

«Når de lave temperaturene slo inn, endte vi opp med en kontraksjon i stedet for overtilbud» skriver Sparebank 1 Markets.

Det anslås at de lave temperaturene vil begrense tilbudet de neste to månedene, men at det godt kan hende at de høye prisene har påvirket etterspørselen når man går inn i juni, på samme tid som den store 2017-generasjonen med laks kommer inn i markedet.

«Vi har blitt mer bullish på sektoren på lang sikt, men frykter at markedet igjen undervurderer effekten av lavere etterspørsel og raskt økende volumer mot 3. kvartal» skriver meglerhuset videre.

Jekker opp

Sparebank 1 Markets oppjusterer ifølge TDN Direkt kursmålet på alle aksjene i sektoren som dekkes, men holder seg til salgsanbefalinger på Bakkafrost, Salmar og Marine Harvest - grunnet aksjenes gode utvikling.

Lerøy og Grieg oppgraderes til nøytral fra selg, mens det for Norway Royal Salmon gjentas en nøytralanbefaling.