Jobb & karriere

Studentene som får raskt jobb

95 prosent av NHH-studentene får raskt relevante jobber etter studiene.

Foto: GaudiLab / Shutterstock / NTB scanpix

Foto: GaudiLab / Shutterstock / NTB scanpix

Artikkel av: Marianne Løland Skarsgård
6. april 2018 - 11.01

Over 88 prosent av NHH-studentene var i arbeid et halvt år etter fullført mastergrad, viser fersk undersøkelse fra NHH.

- Vi jobber kontinuerlig med å videreutvikle utdanningstilbudet vårt for å ivareta næringslivets behov for økonomer med solid forståelse for teknologi og andre trender i samfunnet. Vi har dessuten flinke og hardtarbeidende studenter. Jeg er derfor ikke overrasket over at resultatene fra undersøkelsen viser at vi lykkes med å være relevante, sier rektor Øystein Thøgersen, ifølge en pressemelding.

Relevant jobb

Cirka syv prosent av kandidatene valgte ifølge undersøkelsen å studere videre ved NHH eller andre læresteder. Det er to prosent mer enn året før.

Blant de som er i arbeid opplyser 73,6 prosent at de fikk jobb allerede før de ble uteksaminert. Nær 95 prosent vurderer stillingen sin som relevant i forhold til NHH-utdannelsen.

Tech-vekst

Andelen NHH-kandidater som går til privat sektor er høy og stigende. 93,2 prosent av 2017-kandidatene svarer at de er i det private. I 2016 var tallet 92,5 prosent, i 2015 var det 88,8 prosent.

Konsulentvirksomhet (25 prosent), revisjon (18,2 prosent) og bank, finans og forsikring (17,6 prosent) er fortsatt de klart største bransjene for ferske NHH-kandidater.

IT/telekom er imidlertid i vekst. 10,1 prosent av kandidatene melder at de arbeider i disse bransjene, mot 6,8 prosent i fjor og 4,5 prosent for de som ble uteksaminert i 2015.

Lønning

Også lønnen viser at NHH-kandidatene er attraktive blant arbeidsgivere. Gjennomsnittslønnen for de spurte er på ca. kr 531.400, mot ca. kr 524.700 i fjorårets undersøkelse.

Arbeidsmarkedsundersøkelsen er en årlig måling av hvordan NHHs kandidater blir tatt imot i arbeidslivet. Den ble sendt ut til de 498 kandidatene som ble uteksaminert våren 2017.