Børs og finans

Har sikret seg ny kontrakt

Borr Drilling kjøper rigger for seks milliarder

Borr Drilling har kjøpt ytterligere fem premium jack up-rigger til attraktive priser. Nå tror imidlertid selskapet på begrensede muligheter for tilsvarende kjøp fremover.

Tor Olav Trøim - Foto. Finansavisen

Tor Olav Trøim - Foto. Finansavisen

Artikkel av: Are  Strandli
16. mai 2018 - 09.10

Borr Drilling meldte onsdag morgen at det har plassert et konvertibelt obligasjonslån på 350 millioner dollar med en kupongrente på 3,875 prosent.

Provenyet skal, sammen med bankfinansiering på 200 millioner dollar og selgerfinansiering på 432 millioner dollar, brukes til å kjøpe fem nybygde høyspesifikasjons jack up-rigger fra Keppel FELS-verftet i Singapore.

Borr må ut med totalt totalt 745 millioner dollar, tilsvarende seks milliarder kroner, i transaksjonen. Både leveringsfinansieringen og bankfinansieringer er gitt til det som omtales attraktive betingelser.

Selskapet har avtalt å betale et forhåndsavdrag på 288 millioner dollar, og resten etter levering av hver rigg. 

Den første av de fem nye riggene vil leveres i fjerde kvartal 2019, etterfulgt av én hvert kvartal deretter.

Begrensede muligheter fremover

Etter oppkjøpet har riggselskapet 29 premium jack up-rigger etter at alle riggene som er under bygging har blitt levert.

27 av disse riggene er bygget etter 2011. 

«Selskapet fortsetter å levere på strategien sin om å kjøpe premium jack up-rigger til attraktive priser og konsolidere eierskapet i premiumsegmentet av den totale jack up-flåten. Etter dette oppkjøpet ser Borr Drilling begrensede muligheter for ytterligere oppkjøp av høykvalitetsrigger til attraktive priser», skriver selskapet i meldingen.

Ny kontrakt

I tillegg til nye riggoppkjøp, kan selskapet melde at det også har sikret seg en ny kontrakt for en av riggene sine.

- Borr har nylig sikret arbeid for en ny kunde i Vest-Afrika for en av sine rigger i 180 dager til 80.000 dollar pr. dag. Markedsføringstrategien som fokuserer på kontantgenererende kontrakter vil fortsette. Aksjonærene bør, som et resultat av en slik fast kontraktstrategi, vente relativt lavt utnyttelsesgrad i 2018, men med et solid oppsving forventet i 2019, sier konsernsjef Svend Anton Maier i Borr Drilling.

- Det er klare tegn på at ratene blir bedre som et resultat av økt aktivitet og stigende oljepriser, fortsetter han.