Reise

SAS: Nye ruter og flere frekvenser

SAS flyr for første gang 200 ruter i et vinterprogram.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Artikkel av: Marianne Løland Skarsgård
3. mai 2018 - 10.07

SAS flyr for første gang 200 ruter i et vinterprogram, og for hele 2018 tilbyr flyselskapet 18 nye ruter, går det frem av en pressemelding.

Nye ruter

- Vi kan glede oss over at vårt rutetilbud og våre produkter er så godt mottatt, at vi forsterker også vår satsing inn i vinterhalvåret ved å videreføre ruter og øke antallet frekvenser. Vi kan også glede flere med nye ruteetableringer, sier konsernsjef i SAS Rickard Gustafson.

SAS tar nå første steg mot å utvide tilbudet fra Bergen når Aberdeen legges til rutekartet fra 29. oktober. Bergen-Aberdeen vil bli operert daglig unntatt lørdag og søndag.

Totalt kommer SAS til å ha inntil 16 direkteruter og tilby 3,2 millioner seter til og fra Flesland på årsbasis.

Økt frekvens

I tillegg til ny rute mellom Bergen og Aberdeen, så har ruten Bodø - Alicante ifølge meldingen vært en stor suksess, og videreføres inn i vinterprogrammet. Oslo får økning i frekvensene til Warszawa, Düsseldorf, Billund og Gazipasa.  

I 2018 flyr SAS 14 direkteruter fra Gøteborg med Berlin fire ganger i uken som ny tilvekst til vinteren. Berlin flys i dag også fra Stockholm, København og Oslo.

Stockholm får økning i frekvensene til flere destinasjoner i Europa, og en ny rute til Uleåborg/Oulu i Finland, og Tampere en ny linje til Malaga.

I Danmark har SAS investert betydelig på Aarhus, og vil tilby de nye rutene til München, Malaga, Stockholm og Oslo også til vinteren. Nå økes også frekvensene fra København til både Washington og Miami, og flere destinasjoner i Europa får hyppigere anløp og bedre forbindelser via Kastrup, hvor ruten til Tromsø også inngår.