Børs og finans

Anbefaler tre aksjer

Foto: Phongphan / Shutterstock / NTB/Scanpix.

Foto: Phongphan / Shutterstock / NTB/Scanpix.

Artikkel av: Stian Jacobsen
12. juni 2018 - 13.36

I tirsdagens rapport fra Investtech anbefales kjøp av aksjer i Yara, Flex LNG og Nordic Mining.

- Yara International ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Stigende trender viser at bedriften innfrir forventningene og at investorene er villige til å betale stadig mer for å komme seg inn i aksjen. Videre oppgang indikeres. Kursen ligger nå over 350 kroner, og dette har nøytralisert salgssignalet fra dobbel-topp-formasjonen som var utløst tidligere i år. Neste motstand er ved 386 kroner, og støtte er ved 350 kroner. Det kortsiktige momentumet er sterkt, noe som styrker aksjen ytterligere. Vurdering: Kjøpskandidat, skriver Investtech.

- Flex LNG har brutt opp gjennom taket i den fallende trendkanalen på mellomlang sikt, og er nå over motstanden ved 11,40 kroner. Momentumet er positivt og stigende. Dette indikerer optimisme blant investorene. Det er motstand ved 13,20 kroner, mens det ved reaksjoner tilbake nå er dannet støtte ved 11,40 kroner. Aksjen er maksimalt positiv på innsidehandler etter at flere meldepliktige personer har kjøpt aksjer i selskapet siden mars. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv. Vurdering: Kjøpskandidat, skriver Investtech.

- Nordic Mining har steget kraftig etter å ha bunnet i slutten av april, og kursen har nå brutt opp gjennom taket i den fallende trendkanalen på mellomlang sikt. Aksjen er også over motstanden ved 3,70 kroner, og neste motstandsnivå er ved 5,00 kroner, tilsvarende over 34 prosent høyere enn dagens kurs. Ved reaksjoner tilbake er det støtte mellom 3,70 og 3,44 kroner. Aksjen styrkes av økende momentum og meget positiv volumbalanse, noe som indikerer at kjøperne er aggressive, mens selgerne er passive. Videre oppgang indikeres. Høy likviditetsrisiko kan gjøre det vanskelig å komme seg ut av aksjen. Vurdering: Kjøpskandidat, avslutter Investtech.