Eiendom

Betalte 6,2 millioner for parkeringsplass

Verdens dyreste parkeringsplass kjøpt av sjefen til Hong Kong-basert finansforetak.

Foto: Ronnie Chua / Shutterstock / NTB Scanpix

Foto: Ronnie Chua / Shutterstock / NTB Scanpix

Artikkel av: Nicolai C. Steckmest Sivertsen
21. juni 2018 - 13.14

Verdens dyreste parkeringsplass ble denne måneden kjøpt for seks millioner HKD, tilsvarende 6,2 millioner kroner. Jack Chan Siu-kit, sjefen for Pan Pacific Financial Holdings, og Cheung Tsui-ling står bak kjøpet av parkeringsplassen som koster om lag 46.400 kroner per kvadratfot.

Salget av plassen forekom denne måneden, og paret som opprinnelig kjøpte plassen forrige september gikk av med en profitt på 2,7 millioner kroner, ifølge South China Morning Post.

- Seks millioner HKD er ikke voldsomt mye penger. Sammenlignet med prisen på leiligheter i området, er det ikke veldig dyrt, sier Cheung til nyhetsbyrået.

Chan og Cheung, som eier en betraktelig portefølje av eiendom i Hong Kong, er stifterne av Chinese Youth Dreams Foundation.

Hong Kong har flere verdensrekorder når det kommer til prislappen på parkeringsplasser. En plass på Dragons Range i Sha Tin ble kjøpt for fem millioner kroner. To år senere ble plassen solgt med en nettoavkastning på 3,6 millioner kroner.

Totalt ble 1.033 parkeringsplasser omsatt sist måned for om lag 2,17 milliarder kroner, som, ifølge Centaline, er en vekst på 19,8 prosent.

- Prisen på en parkeringsplass avhenger av egenskaper, individuelle behov og potensiell avkastning ved utleie, sa Kenneth Woo, salgssjef for Ricacorp Properties.

Cheung har nevnt til SCMP at salget ikke nødvendigvis vil være en god investering, og anslår at nettoavkastningen kan være så lav som en prosent.