An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Børs og finans

Krakk i biotek-aksje

Nyheter påvirker flere aksjer på børsen

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB/Scanpix.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB/Scanpix.

Artikkel av: Stian Jacobsen
12. juni 2018 - 11.39

Det er små utslag på Oslo Børs tirsdag. Etter å ha vært over 900 intradag mandag står hovedindeksen ved lunsjtider i 899,85 poeng, ned 0,01 prosent.

Olje/Equinor

USAs president Donald Trump og Nord-Koreas leder Kim Jong-un møtes i dag i Singapore, der målet er å løse opp i den spente situasjonen på Korea-halvøya. Et positivt utfall vil trolig redusere den geopolitiske risikoen i markedene.

Det er imidlertid verdt å merke seg at de seneste meldingene om produksjonsøkning fra Russland og Saudi-Arabia peker mot lavere oljepriser, skriver TDN Direkt.

Et fat Nordsjøolje omsettes for 76,61 dollar, opp 0,2 prosent.

Equinor faller 0,46 prosent til 217,40 kroner.

Nordic Nanovector

I en oppdatering tirsdag går det frem at amerikanske helsemyndigheter (FDA) har gitt Nordic Nanovectors Betalutin «fast track»-betegnelse for pasienter med tilbakeslag eller «refractory» follikulært lymfom etter minst to tidligere systemiske terapier. 

«Fast track» er en prosess utviklet for å lette utviklingen og fremskynde gjennomgang av medisiner for å behandle alvorlige sykdommer og fylle et ufullstendig medisinsk behov. 

Aksjen hopper 13,82 prosent til 58,90 kroner.

Norsk Hydro

Informasjonsdirektør Halvor Molland i Norsk Hydro bekrefter at selskapet i går kveld ble kjent med at det hadde kommet en avgjørelse i én av flere rettsprosesser i Brasil. De bruker nå tid på å se på avgjørelsen.

- Dialogen fortsetter og prosessen går videre, sier Molland til E24.

Driften ved Norsk Hydros alumina-anlegg Alunorte i Brasil har etter pålegg fra lokale myndigheter gått for halv fart siden det lokale drikkevannet ble forurenset etter et ekstremt regnvær i februar.

Norsk Hydro faller 3,39 prosent til 52,44 kroner.

Norwegian

Norwegian har i en oppdatering mandag gjentatt at selskapet har mottatt henvendelser fra flere parter som har uttrykt foreløpig interesse i aksjekjøp, fusjoner, strukturelle transaksjoner, finansiering av selskapet og ulike former for operasjonelt og økonomisk samarbeid.

Per i dag har ikke Norwegian inngått noen avtaler eller spesifikke samtaler relatert til inngående interesse, men søker videre informasjon og avklaringer innen en rekke områder for å kunne evaluere slike forslag.

Finanstilsynet har også godkjent prospektet knyttet til den varslede emisjonen. 

Norwegian klatrer 1,47 prosent til 248,90 kroner.

Yara

- Etter en kursnedgang i perioden fra inngangen av året og halvveis inn i april, har aksjen hentet opp igjen noe av det tapte terrenget. Selskapet annonserte forrige uke en prisøkning på sine produkter, og vi venter en tilstramning i ureamarkedet fra 2. halvår 2018. Sesongmessig kan vi allerede i år ha passert bunnen for prisene, skriver DNB Markets i tirsdagens morgenrapport.

Yara faller 0,58 prosent til 359 kroner.

Hexagon Composites

Hexagon Composites vil levere komprimerte hydrogentanker for serieproduksjon av brenselcellebiler (FCEV) som skal lanseres av en bil-OEM.

Den samlede verdien av utviklingen og serieproduksjonen opplyses til 120-150 millioner dollar.

Aksjen er opp 6,14 prosent til 26,80 kroner.

Targovax

Targovax vil ikke gjennomføre TG01-studien slik de hadde planlagt, og vil komme tilbake til høsten med en oppdatering om hva de vil gjøre med TG-vaksinen.

Det kommer frem på en telefonkonferanse med selskapet tirsdag, ifølge TDN Direkt.

Aksjen faller 17,79 prosent til 13,68 kroner, men på det verste i dag har den vært ned 27,9 prosent.