Børs og finans

Opec: Usikkerhet knyttet til 2. halvår

Opec mener det er usikkerhet knyttet til 2. halvår av 2018

Foto: RachenPhotographer / Shutterstock / NTB scanpix

Foto: RachenPhotographer / Shutterstock / NTB scanpix

Artikkel av: Marianne Løland Skarsgård
12. juni 2018 - 14.11

Basert på den seneste tids hendelser i oljemarkedet mener Opec det er usikkerhet knyttet til 2. halvår av 2018, skriver TDN Direkt og viser til Opecs månedsrapport for juni.

Kartellet viser blant annet til at råolje-futures nylig har mistet noe momentum på grunn av usikkerhet, samtidig som tradere gjør seg klare for at mer olje potensielt returnerer til markedet.

«Gjeninnføring av globale handelsbarrierer, fortsatt voksende gjeldsnivåer og potensielt økende volatilitet i eiendelsmarkedene samtidig som pengepolitikken blir strammere, er noen av utfordringene som kan komme til å påvirke vekstdynamikken i 2. halvår av 2018 negativt», heter det fra Opec.

Videre peker Opec ifølge nyhetsbyrået på at selv om oljeetterspørselen i USA, Kina og India viser noe oppside-potensial, kan nedsiderisikoen komme til å begrense dette potensialet fremover, inkludert en oppbremsing av takten i den økonomiske veksten i noen store økonomier, sterkere påvirkning av policy-reformer med tanke på detaljhandelspriser, og videre substitusjon mot naturgass.