Børs og finans

Stordalen god for 25 mrd. - har to mrd. i cash

- Vi ligger som gjedda i sivet og venter på muligheter.

Petter Stordalen. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix.

Petter Stordalen. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix.

Artikkel av:  Redaksjonen
14. juni 2018 - 11.04

(Finansavisen): - Hele Strawberry Holding er meget solid, og vi har levert det beste driftsresultatet i konsernets historie, samt den høyeste kontantstrømmen gjennom tidene fra de operative virksomhetene på 1,2 milliarder kroner. Vi er meget godt fornøyde med resultatet før skatt, sier Petter Stordalen til Finansavisen.

Holdingselskapets driftsinntekter endte i fjor på 10,1 milliarder kroner, opp fra 9,2 milliarder året før. Årsresultatet steg fra 86 millioner i 2016 til hele 524 millioner i 2017.

Oppjustert fra 400-listen

Stordalen anslår at nettoverdiene i Strawberry Holding er på rundt 20 milliarder kroner. Den verdijusterte balansen er på omtrent 25,5 milliarder, med en rentebærende gjeld på cirka 5,2 milliarder. På toppen av det hele har Strawberry Fields nettoverdier for cirka 5 milliarder, skriver Finansavisen.

Det vil si at han totalt sitter på verdier for omtrent 25 milliarder kroner – en oppjustering fra Kapitals anslag på 22 milliarder på 400 rikeste-listen for 2017

Ved årsskiftet hadde Strawberry Capital ifølge avisen en aksjeportefølje på rundt 1,5 milliarder. Men siden den gang har Stordalen & Co. solgt seg ned i aksjemarkedet, og aksjebeholdningen er nå på under én milliard kroner. 

- Vi har fått cash i stedet for aksjer, forteller Stordalen.

2 mrd. i cash

Han vil ikke gå nærmere inn på hvilke selskaper han har solgt seg ned i eller hvilke som fortsatt er i porteføljen. Han kan imidlertid avsløre at Strawberry-konsernet pr. i dag har rundt 2 milliarder kroner i kontanter og likvide aksjer. 

- Vi ønsker å ha en viss størrelse på vår krigskasse. Vi ligger som gjedda i sivet og venter på muligheter, sier Stordalen til avisen.