Børs og finans

To kjøpsanbefalinger – én salgsanbefaling

Investtech. Fra venstre: Geir Linløkken, Fredrik Tyvand, Espen Grønstad og Asbjørn Taugbøl. Foto: Kyrre Lien.

Investtech. Fra venstre: Geir Linløkken, Fredrik Tyvand, Espen Grønstad og Asbjørn Taugbøl. Foto: Kyrre Lien.

Artikkel av: Stian Jacobsen
13. juni 2018 - 10.10

I onsdagens rapport fra Investtech anbefales kjøp av aksjer i DNB og Kongsberg Gruppen mens Hugo Games får en salgsanbefaling.

- DNB ligger i en langsiktig, stigende trendkanal. Dette signaliserer økende optimisme blant investorene og indikerer videre kursoppgang. Aksjen har gitt kjøpssignal fra en rektangelformasjon ved bruddet opp gjennom motstanden ved 155 kroner. Formasjonen har et kursmål på 172 kroner eller mer. Aksjen er i all-time high, og det er dermed ingen motstand over dagens nivå. Hvis kursen skulle reagere tilbake, ligger det støtte ved 155 kroner. Aksjen er positiv på innsidehandler. Vurdering: Kjøpskandidat, skriver Investtech.

- Investorene har over tid betalt stadig høyere priser for å kjøpe seg opp i Kongsberg Gruppen, og aksjen ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Dette signaliserer økende optimisme blant investorene og indikerer videre kursoppgang. Det er nå motstand ved 200 kroner og støtte ved 170 kroner. Aksjen er svakt positiv på innsidehandler. Vurdering: Kjøpskandidat, skriver Investtech.

- Hugo Games har brutt ned gjennom gulvet i den fallende trendkanalen på mellomlang sikt. Dette indikerer en økende andel pessimister blant investorene og signaliserer enda sterkere falltakt. Man må helt ned til 2 kroner for å finne neste støttenivå. Det er motstand ved 3.30 kroner. Aksjen er svært volatil; kursen svinger i gjennomsnitt over 35 prosent pr måned. Vurdering: Salgskandidat, avslutter Investtech.