Energi

Utvinning i Venezuela vil bli en utfordring

Oljeministeren i Venezuela kan ikke bekrefte at de vil nå President Maduros mål om å øke PDVSAs oljeutvinning med en million fat. 

Oljeutvinning i et felt nært El Tigre, Venezuela. Foto: AP Photo/Fernando Llano

Oljeutvinning i et felt nært El Tigre, Venezuela. Foto: AP Photo/Fernando Llano

Artikkel av: Nicolai C. Steckmest Sivertsen
22. juni 2018 - 12.30

Venezuela har muligheten til å øke utvinning av råolje med en million fat om dagen innen slutten av året, i et håp om å gjenopprette balansen etter tapt produksjon. Oljeministeren i landet, Manuel Quevedo, sier at dette vil bli en utfordring for den statlig styrte oljeprodusenten PDVSA, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

- Vi håper at, ved slutten av året, vi vil ha tatt igjen tapt produksjon, og vi har sagt at vi har kapasitet til å gjøre akkurat dette, sier Quevedo til OPEC i Vienna.

President Nicolas Maduro sa forrige måned at PDSVA vil kunne øke utvinningen av olje, og vil få hjelp fra Russland, Kina og OPEC etter behov.

Oljeproduksjon i Venezuela har stupt som konsekvens av amerikanske sanksjoner i tillegg til flere kriser i økonomien, skriver Reuters.

Venezuela pumper 1,5 millioner fat i dag, men tall fra 2016 viser at kapasiteten kan ligge oppimot 2,373 millioner fat om dagen, viser data fra Thomson Reuters.