Børs og finans

Bergensere klare for børsen

Fra venstre til høyre: Joacim Holter (styremedlem), Rune Frisvold (daglig leder) og Christian Saure (styrets formann). Foto: Trond Reidar Teigen / NTB/Scanpix.

Fra venstre til høyre: Joacim Holter (styremedlem), Rune Frisvold (daglig leder) og Christian Saure (styrets formann). Foto: Trond Reidar Teigen / NTB/Scanpix.

Artikkel av: Stian Jacobsen
10. juli 2018 - 15.00

Lifecare er et Bergensbasert teknologiselskap som forsker og utvikler en miniatyrisert sensor for kontinuerlig glukose overvåking for et globalt marked.

Selskapet debuterer i dag på Merkur Market under tickeren «LIFE-ME». Lifecare har engasjert Carnegie som Merkur Advisor.

Forretningsideen er å gi personer som er rammet av diabetes en bedre løsning.

- Personer med diabetes må følge nøye med på blodsukker nivået og reguleres av den enkelte for å få riktig mengde insulin til riktig tid. Mange diabetikere ønsker et moderne verktøy med nye funksjoner for glukose overvåking som er rimeligere, mer presist og mer behagelig å bruke. Vår teknologi vil kunne bidra til å løse en av de største livsstilsykdommer som vi står overfor, sier styreleder Christian Saure i en melding.

Lifecares kjerneknologi er beskyttet av en rekke patenter som dekker store markeder, inkludert USA, frem til år 2030. Nye patentsøknader er til behandling, med status som «pending».

Rune Frisvold er administrerende direktør i Lifecare og ledelsen inkluderer prof. Andreas Pfützner, MD, PhD - Chief Scientific Officer (CSO) og Dr. Sanja Ramljak som vitenskapelig prosjektleder. Styret inkluderer Christian Saure, styrets leder; Christian Hysing-Dahl, styremedlem; og Joacim Holter, styremedlem.