Børs og finans

Carnegie-analytiker spår økt utbytte for aksjonærene

Analytiker Johan Ström i Carnegie mener salget er økonomisk rasjonelt.

Foto: Singkham / Shutterstock / NTB scanpix

Foto: Singkham / Shutterstock / NTB scanpix

Artikkel av: Marianne Løland Skarsgård
2. juli 2018 - 14.56

Mandag meldte Nordea om avtale om kjøp av Gjensidige Bank for 5,5 milliarder kroner. Avtalen omfatter også et langsiktig strategisk distribusjonssamarbeid.

DNB Markets mener ifølge TDN Direkt verdsettelsen ser attraktiv ut dersom en ser på 2019-estimatene, sammenlignet med de øvrige nordiske bankene, men at den ser utvannende ut om man sammenligner med de høyere multiplene innen forsikringssektoren.

Analytiker Johan Ström i Carnegie sier salget er økonomisk rasjonelt, med tanke på avkastningene i Gjensidige Bank og Nordea, og mener oppkjøpet er gjensidig nyttig.

- Gjensidige Bank har aldri bidratt til utbyttebetaling for aksjonærene. Det er lavere egenkapitalrentabilitet i bankvirksomheten enn i forsikringsvirksomheten hos Gjensidige. Samtidig er det høyere egenkapitalrentabilitet i Gjensidige Bank enn Nordea, så det er i innvannet for begge parter, sier Ström til nyhetsbyrået.

Videre tror Strøm det er mest sannsynlig at Gjensidige bruker inntektene til videre ekspansjon og eventuelle oppkjøp, men utelukker ikke at en betydelig del også blir til et økt utbytte for aksjonærene.