Børs og finans

Én kjøpsanbefaling - én salgsanbefaling

Foto: Africa Studio / Shutterstock / NTB/Scanpix.

Foto: Africa Studio / Shutterstock / NTB/Scanpix.

Artikkel av: Stian Jacobsen
10. juli 2018 - 10.25
An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.

I tirsdagens rapport fra Investtech anbefales kjøp av aksjer i SpareBank 1 BV mens Kongsberg Gruppen får en salgsanbefaling.

- SpareBank 1 BV ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Det viser at investorer over tid har kjøpt til stadig høyere kurser for å komme seg inn i egenkapitalbeviset og indikerer en god utvikling for bedriften. Videre oppgang innenfor trendkanalen indikeres. Positiv volumbalanse indikerer høy omsetning på dager med oppgang og lav omsetning på dager med nedgang. Det kortsiktige momentumet er økende og positivt. Disse forholdene styrker verdipapiret ytterligere. Kursen er nær all-time-high, så det er lite motstand over dagens nivå, mens det er støtte ved 32,80 kroner ved reaksjoner ned. SpareBank 1 BV er maksimalt positivt på innsidehandler etter at flere innsidere har kjøpt egenkapitalbevis i selskapet i juni. Vurdering: Kjøpskandidat, skriver Investtech.

- Kongsberg Gruppen har brutt den stigende trendkanalen på mellomlang sikt. Aksjen har også brutt støtten ved 170 kroner, noe som svekker aksjen siden det er lite støtte før 132 kroner. Videre nedgang indikeres. Kursen har falt over 16 prosent fra toppen i mai. Fallet støttes av høyt volum. I tillegg er momentumet svakt og negativt, noe som indikerer økende pessimisme blant investorene. Dette svekker aksjen ytterligere. Kursen ligger også nær oppunder motstanden ved 170 kroner i det kortsiktige bildet. Dette åpner for en reaksjon ned. Vurdering: Svak salgskandidat, avslutte Investtech.