Børs og finans

Meglerhus advarer: Aksjen kan halvere seg!

Foto: Thomas Pajot / Shutterstock / NTB/Scanpix.

Foto: Thomas Pajot / Shutterstock / NTB/Scanpix.

Artikkel av: Stian Jacobsen
11. juli 2018 - 08.51

Fred. Olsen Energy har i dag lagt frem sine kvartalstall. I årets 2. kvartal fikk selskapet et negativt resultat før skatt på 208 millioner dollar av en omsetning på 17 millioner dollar. 

Selskapet skriver i børsmeldingen at de foretok en nedskrivning på 97 millioner dollar i 2. kvartal.

- For første halvår har vi sett helomvending i offshoresektoren, som er støttet av en prisøkning i oljen. Vi ser at denne trenden vil fortsette ut mot 2019 og 2020. Med mer handel innen Exploration & Production i Nordsjøen, ser vi at ubalansene innen tilbud og etterspørsel vil forbedre seg gjennom 2019, skriver selskapet i rapporten.  

Analytikerne i DNB Markets minner om at Fred. Olsen Energy vil gi en oppdatering av status for selskapet i forbindelse med dagens Q2-rapport.

- Tidligere denne måneden meldte selskapet at de ville kunne være i brudd med lånebetingelsene fra 20. juli og de innstilte også like i etterkant betalingene av renter og avdrag på lån. Interessen knytter seg dermed i mindre grad til selskapets kvartalstall og i større grad til utsiktene for en avtale med kreditorene, og i tilfelle hva en slik avtale vil innebære for dagens aksjonærer, skriver DNB Markets.

Med utgangspunkt i gårsdagens sluttkurs på 6,29 kroner, tror ikke meglerhuset at dagens aksjonærer vil komme gunstig ut av refinansiering.

Før eventuelle justeringer opererer DNB Markets med en salgsanbefaling og et kursmål på tre kroner.