Børs og finans

Transocean låner fem milliarder

Skal finansiere boreskip. 

Boreskip Transocean. Foto: DSME.

Boreskip Transocean. Foto: DSME.

Artikkel av: Are  Strandli
11. juli 2018 - 15.19

Riggkjempen Transocean vil utstede et obligasjonslån på hele 600 millioner dollar, tilsvarende 4,8 milliarder kroner, fremgår det av en melding onsdag.

Lånet som forfaller i 2025 og vil bære en årlig rente på 6,125 prosent, skal gå til delvis finansiering av konstruksjonen eller oppkjøpet av boreskipet Deepwater Pontus, skriver selskapet i meldingen.

Boreskipet fungerer som sikkerhet for lånet. 

Deepwater Pontus ble levert for nøyaktig ett år siden fra DSME-verftet i Sør-Korea - ett år forsinket - og startet i oktober i fjor på en 10-års kontrakt med oljeselskapet Shell i den amerikanske delen av Mexicogulfen.