Børs og finans

Aksje opp 25 prosent på to dager etter kvartalstall

Oslo Børs til nok en all time-high.

Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

Artikkel av: Rune Tryti
9. august 2018 - 16.30

Det var svak oppgang på Oslo Børs torsdag.

 Hovedindeksen klatret 0,20 prosent til 908,71 poeng, og endte dermed til nok en all time-high.

Totalt ble det omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 3,846 milliarder kroner.

Ved børsslutt torsdag var Brent-oljen opp 0,70 prosent til 72,70 dollar, mens WTI-oljen steg 0,13 prosent til 67,03 dollar.

Av tungvekterne merker vi oss Norsk Hydro som steg solide 3,27 prosent og Equinor som falt 1,01 prosent. De to aksjene toppet omsetningslisten.

Kid la på seg 3,38 prosent, riktignok på svært lav omsetning.

Ellers falt fingeravtrykkselskapet Idex 7,44 prosent, men er allikevel opp rundt 100 prosent de siste ukene.

Wallennius Wilhelmsen

Høyt på taperlisten endte Wallennius Wilhelmsen, som i dag tidlig la frem tall for andre kvartal. Selskapet meldte om et resultat etter skatt på 21 millioner dollar i 2. kvartal 2018. I samme periode i fjor var resultatet minus 20 millioner dollar, tynget av fusjonstap og restruktureringskostnader. 

Resultat per aksje ble 0,04 dollar, mot minus 0,06 dollar ved samme korsvei i fjor

Selskapet leverer likevel dårligere på driften, hvor driftsresultatet endte på 70 millioner dollar, mot 85 millioner dollar året før.

Analytiker Anders Karlsen i Danske Bank mener selskapet straffes hardt som følge av at det tar tid før kontraktratene henter seg inn.

- Jeg tror folk har vært for optimistiske i forhold til dette, og jeg mener at det vil ta tid før ratene normaliserer seg.

Aksjen falt 6,78 prosent.

Photocure

Dagens soleklare vinner ble legemiddelselskapet Photocure. Selskapet presenterte i går kvartalstall, og klatret drøyt syv prosent på tallene i går.

Aksjen fortsatte oppgangen i dag, og suste opp 16,58 prosent. Aksjen er dermed opp nærmere 25 prosent de siste to dagene. 

Blant de som kan glede seg over oppgangen er tankreder Herbjørn Hansson og sønnen Alexander Hansson. Som største aksjonær i selskapet har de tjent om lag 20 millioner kroner på to dager i Photocure.

Les også: Pengene renner ut fra familien Hansson.

Prosafe

Prosafe steg 11,37 prosent etter at Nordea Markets oppgraderte aksjen til kjøp fra hold, og satte et kursmål på 30 kroner.

-Vi mener at Prosafes nyeste avtale med Cosco er en viktig milepæl som vil skape økt konkurransekraft og fleksibilitet i det vi mener er starten på et bedre offshore marked», skriver meglerhuset.

SAS

SAS steg på børsen etter å ha lagt frem trafikktall torsdag formiddag.

Selskapet hadde en økning i passasjertrafikken på 2,2 prosent i juli 2018, og fløy totalt rundt 2,2 millioner passasjer i måneden, noe som er rekord for juli.

Aksjen endte opp 1,21 prosent.